Værft i Skagen offentliggør endnu en nybygnings ordre

Værft i Skagen offentliggør endnu en nybygnings ordre

Denne gang er det en pelagisk trawler til det skotske fiskeri Eshcol Fishing Company ejet af Whyte-familien fra Fraserburgh.

Familien fra Skotland, har skrevet kontrakt med Karstensens Skibsværft AS i Skagen, på en nybygning (Grateful)på 69,95 meter i længden og 15.00 meter i bredden, som afløser for deres nuværende trawler på 64 meter (Forever Grateful).

Fiskeriet med det nye fartøj, som forventes at afløse deres nuværende i sommeren 2017, vil fortsat være fiskeriet efter arter som sild og makrel, som familien i generationer har fisket efter.

Glæden hos det nordjyske værft i Skagen, er ikke til at tage fejl af. Med ordren understreger Karstensens Skibsværft endnu engang værftets position, som den primære designer og bygherre af større pelagiske fiskefartøjer.

Tæt dialog og samarbejde mellem værft og reder – giver ordre

Værftet i Skagen har for tiden ikke mindre end 7 pelagiske fartøjer i ordrebogen, som skal leveres over de næste 2 år. Karstensens er kendt for at tilbyde et komplet koncept, hvor alle løsninger er skræddersyet kundens specifikationer og krav. Hele fartøjets design og specifikationer samt udrustning, er kommet i stand efter et snævert og tæt samarbejde mellem ejer og værftet. Et samarbejde der også omfatter en optimering af arbejds- og sikkerhedsforholdene om bord, og med ekstra fokus på komfort for besætningen samt en optimering af fangst- og håndteringsfaciliteterne om bord.

Der er i hele kontraktfasen og i de indledende forhandlinger været meget omhyggelige med valg af leverandører, der for at skibet kan indfri de forventede mål, kræver det nyeste indenfor udstyr og maskiner. Det vil sige materiel der helt matcher de nedskrevne specifikationer og krav, der er sat op.

Hovedmotoren er en MaK 9M32 på 4500 kW, hvor designet af propellen og med et omdrejningstal på mellem 100 og 130, vil sikre et stort pullerttræk samt en god brændstoføkonomi. Endvidere er der valgt tre hjælpemotorer fra Mitsubishi, leveret af West Diesel, på henholdsvis 2 x 820 kWe og 1 x 600 kWe

Længde overalt: 69,95 meter
Bredde: 15.00 meter