A2SEA benytter endnu engang Hvide Sande Havn

A2SEA benytter endnu engang Hvide Sande Havn

Det er et imponerende syn når Danmarks største opstiller-firma af havmøller A2SEAs kæmpestore Sea Installer, sejler ind gennem sejlrenden til Hvide Sande Havn.

Nu ligger den ved den nye Vesthavns Kaj i Hvide Sande, hvor platformen i de kommende dage vil arbejde med klargøring og justeringer af kranen, der har en løftekapacitet på 900 tons.

Installationsfartøj med kolossale proportioner

Alene arealet på dækket af Sea Installer er på 3350 m2 og med en længde på 132 meter, samt en bredde 39 meter. Så det er store tal og størrelser der regnes i, når et jack-up fartøj af Sea Installers størrelse, med sine 5000 tons dødvægt, tårner sig op i Hvide Sande Havn.

Fuldt lastet, med enten seks komplette møller a 3,6 MW eller fire 6MW møller, vejer Sea Installer hele 20.000 tons. Benene på platformen er 84 meter lange og har dobbelt hydraulisk system, med otte cylinder donkrafte forbundet til hvert ben. Dette giver Sea Installer en løftehastighed på platformen på 1 meter pr. minut. Ligeledes har hvert ben et sikkerhedssystem, når de skal løftes fra bunden igen. Her kan hvert ben, i ekstreme tilfælde, synke helt ned i havbunden med 21 meter. Så alle ben er udstyret med et specielt jet-spule system, der hurtigt kan frigøre benene fra havbunden, der ellers vil sidde uhjælpeligt og urokkeligt fast.

Motormæssigt savner Jack-Up´en heller ikke noget. Seks hovedmotorer på hver 3020 kW sørger for kræfterne på platformen, der udover sine 3 bovpropeller der satellit-styres med Dynamic Positionering system (med en tolerance på kun 25 cm) også er udstyret med tre Voith Schneider propellers for fremdrift alene.

Du kan læse mere om den imponerende platform Sea Installer fra A2Sea her.