Ugens tobiskvote fisket op på fjerdedagen

Ugens tobiskvote fisket op på fjerdedagen

FN321 – Line Dalgaard nåede torsdag formiddag rationsloftet på 100 ton tobis for denne uge
Søndag aften hen omkring midnatstid satte FN321 – Line Dalgaard Kerteminde kursen på sæsonens første tobistogt sydvest for Hirtshals.

Allerede torsdag formiddag nåede man ugens grænse på 100 ton.

– Vi er da vældig tilfredse med starten. Jeg må ærligt indrømme, at jeg var lidt usikker, da vi sejlede derud, for det havde været lidt koldt. Men vi fandt altså en lille plet, hvor der var masser af tobis. Det rygtedes også hurtigt. Vi var kun tre både derude i starten, men der kom mange flere til. Der var flere, som havde været længere ude i Nordsøen uden de havde fanget noget, fortæller skipper på FN321 – Line Dalgaard, Frank Dalgaard.

Med ugens grænse nået kan han sammen med sin besætning taget den med ro resten af ugen, men på søndag går turen ud på endnu et tobistogt.

– Vi nåede jo det bedst opnåelige i denne uge, og på søndag tager vi af sted igen. Jeg håber, vi kan fortsætte sæsonens store start, men der er jo ingen der ved, hvordan tobis opfører sig, så det kan være, de er væk igen, men vi får se, siger Frank Dalgaard.

Tidligere på ugen meldte Tonny Vendelboe fra HM 53 også om en god start på sæsonen, men det forlyder, at sæsonen er startet mere blandet for nogle af de store fartøjer.
Senere på ugen får vi en vurdering fra andre dele af branchen.

Kilde: FiskerForum.com