Træpille-leverancerne gøres mere grønne og bæredygtige over Hvide Sande Havn
Her i weekenden havde Hvide Sande Havn sin første og største landing af løse træpiller over kajen i Hvide Sande og et nyt forretningsområde kan dermed være startet.

Træpille-leverancerne gøres mere grønne og bæredygtige over Hvide Sande Havn

Her i weekenden havde Hvide Sande Havn sin første og største landing af løse træpiller over kajen i Hvide Sande og et nyt forretningsområde kan dermed være startet.

 

Siden 2015 har Martin Sinkjær (46 år) været indehaver af Ramme Træpiller Aps, med hovedkontor og lager i den gamle DLG bygning på Landsbyvænget 1 i Staby. Med leveringen af træpillerne, kan en ny epoke være startet med Martin’s valg og første Cargo-last af træpiller over Havnen i Hvide Sande.

 

Firmaet har tidligere fået træpillerne leveret ad søvejen over enten Kolding eller Aarhus Havn, hvilket Martin Sinkjær gerne ville have ændret på. Specielt transporthavnen i Hvide Sande, med deres service-setup og parathed, havde fanget Martin´s opmærksomhed, for her kunne træpillerne losses hurtigt og billigt samt spare kostbar køretid og således mindske omkostningerne betragteligt, til glæde og gavn for alle.

 

Men at ændre gamle vaner, tager som bekendt tid og det har Martin også måtte erkende. Men til sidst blev de vestjyske og meget vedholdende opfordringer, kombineret med snusfornuftige argumenter samt nogle får kilos ekstra tryk, alligevel for meget for producenten af træpillerne. Så logistikken blev ændret, så det knapt 95 meter lange Cargo-skib »Kristel« under maltesisk flag, dennegang istedet rundede Skagen og lagde til kaj 11 – »Aarhus Kajen« i Hvide Sande.

 

Sund fornuft og en klar trafikmæssig plan har givet en økonomisk fordel for alle parter. 3700 tons træpiller kræver alligevel ca. 10 lastvognstræk med hver 10 ture og bedst af det hele, skal de ikke længere have besværet med den lange transporttid på kryds og tværs af Jylland, men kan nu nøjes med en køretur på en lille halv times tid nord for Hvide Sande til Staby. Selvfølgeligt bæredygtigt produceret træpiller, der nu også leveres bæredygtigt, med tanke på miljøet og fremtidens generationer.

 

 

Havnen vinder endnu et forretningsområde
Fra Havnen i Hvide Sande ser man med glæde på denne udvikling, der på sigt kan bringe mere med sig. Bent Haumann fra Hvide Sande Service Group (HSSG), ser da også store perspektiver i denne første landing af træpiller til en Nordsø-Havn. Træpiller der ellers, nærmest pr. tradition altid tidligere har været landet over en Øst-kysthavn, men som nu med Martin Sinkjær som den første, bryder en årelang tradition og vanen, og istedet nu lander på Havnen i Hvide Sande.

 

For Martin Sinkjær og træpille-forretningen, giver det nye muligheder og heller ikke her, er man i tvivl om fordelene ved losningen i Hvide Sande. Til FiskerForum.dk siger han, at den kortere transportvej både har forenklet logistikken, men også skabt nye muligheder på det markedsførringsmæssige. Den sidste skibsladning træpiller palleteres og sækker firmaet ca. 2000 tons af og blæser ca. 12 – 1500 tons til kunderne. En mindre del leveres også som big-bags eller tippes direkte til kunderne med forvogn/hænger.

 

Læs mere om Ramme Træpiller her