Gode råd er altid velkomne og meget eftertragtede, og specielt når man ovenpå en Corona-krise, skal have sparket den norske fiskeribranche igang igen uden at fejle for meget. Derfor er 10 branchefolk indenfor fiskeriet indbudt til rundbordssamtale med den norske fiskeriminister, med administrerende direktør Gustav Witzøe i spidsen.
De 10 branchefolk skal sammen med fiskeriministeren diskuterer hvorledes man bedst kan få den norske fiskeindustri og fødevarebranche igennem efter Corona-krisen.
Til IntraFish siger den norske fiskeri- og Sjømatsminister Odd Emil Ingebrigtsen (H), »Vi har haft mange møder henover Corona-krisen om hvorledes vi skal håndterer den. Nu skal vi forberede os på hvordan vi bedst muligt kan komme igang igen uden at skabe for store problemer. Problemer er der nok af, Norge har en rekordhøj ledighed og mange står uden job ovenpå krisen,« understreger den norske fiskeriminister.
Torsdag den 30. april sætter fødevarebranchens topfolk indenfor fiskeriet sig så sammen, med deltagelse af blandt andet:
- Daglig leder Line Ellingsen – Ellingsen Seafood
- Adm. dir Gustav Witzøe – Salmar (Insula)
- Project Manager Trude Olavsen – Akva Group
- Konsernchef Ivan Vindheim – Mowi
- Daglig leder/styreleder Inger Marie Sperre – Brødrene Sperre
- Adm dir Tommy Torvanger – Nergaard AS
- Daglig leder/Styreleder Håvard Høgstad – Arnøy laks
- CEO Arne Møgster – Austevoll Seafood
- Daglig leder Egil Sørheim – Sørheim Rederi
- FiskerRoger Hansen
- Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen
Møderækken fortsætter med en lang række af repræsentanter fra forskellinge foreninger og forretningsområder, som når møderækken er gennemført, har haft over 100 aktørere indover med gode råd og forslag til, hvorledes man efter deres mening bedst muligt kommer om på den anden side Corona-krisen. Den norske fiskeriminister har ingen dato for hvornår krisen er ovre, det har ingen, men som han påpeger, på et tidspunkt er den ovre og så skal vi være forberedte på hvorledes vi skal agerer.
Odd Emil Ingebrigtsen mener selv at 10 mødedeltagere er den rette og helt idéele størrelse for sådant et debat-forum. For som han påpeger, »det siges, at et middagsselskab har den rette størrelse når man er 10 til bords. Man når at få en snak med alle, hvilket er vigtigt. Man kunne helt givet have taget mange flere med ved samme bord. Men under denne komsammen, har man spredt sammensætningen, både branchemæssigt og geografisk samt med en ligelig kønsfordeling, så der med færrest mulige deltagere alligevel er den størst mulige spredning, forklarer Ingebrigtsen og håber at arrangementet vil give konkrete indspark, som kan bidrage til at komme bedst muligt ud af krisen på og samtidig også øge værdiskabningen i branchen og skaffe flere arbejdspladser i Norsk fiskeri og fiskeindustrien, til glæde og gavn for de fleste.