Thyborøn trawler hjemme igen efter ombygning

Thyborøn trawler hjemme igen efter ombygning

L 757 »Aaltje Postma« rundede lørdag molen i Thyborøn efter en større ombygning på Karsensens Skibsværft i Skagen.

I små fire måneder har Tamme Bolt selv og et besætningsmedlem fra »Aaltje Postma« været på værftet under hele ombygningen. Tamme Bolt fortæller til FiskerForum, at alting er forløbet fuldstændigt planmæssigt og til alles tilfredshed. »Vi har fået en næsten helt ny båd og vi glæder os alle til at komme på søen igen, og få prøvet det hele af,« fortæller Thyborøn skipperen videre. Han regner med at at komme på fiskeri allerede i starten af næste uge, gerne inden påske.

I december måned forklarede skipper Tamme Bolt overfor FiskerForum, om den forestående ombygning, der blandt andet omfattede en planlagt forlængelse på seks meter fra 31 meter til 37 meter, hvilket skulle give bedre plads og en større last ombord.

Den vestjyske skipper fortalte dengang til FiskerForum, at det længe har været et ønske, at få styr på lastekapaciteten og pladsforholdene ombord. Hvilket Thyborønfiskeren begrundede med fleksibilitet i fiskeriet, at man fremover nu kunne have plads til hele 1900 kasser i lasten.

Det har givet Tamme Bolt og besætning betydeligt bedre forhold ombord, og givet den ønskede merkapacitet som var hovedårsagen til forlængelsen og ombygningen. Det betyder at »Aaltje Postma« ikke nødvendigvis længere behøver at sætte kursen hjemover, midt i et rigtig godt fiskeri, pointerede den vestjyske skipper dengang.

Den ombyggede båd ligger nu ved Nordsøkajen i Thyborøn, hvor man arbejder med de sidste små justeringer og efter planen forventer man henover den kommende weekend, at rigge om til fiskeriet efter rødspætter og havtaske samt pighvar og blandet fisk, hvilket hele besætningen ser frem til, efter fire måneder på land.

Hjemkomsten til Thyborøn blev fanget af Daniel Van Deelft med Video, der kan ses her.

FiskerForum.dk