Fisk og skaldyr fra Nordjylland skal styrke madkulturen og erhvervslivet og samtidig være til gavn for forbrugerne.
I Nordjylland kan erhvervslivet noget helt særligt, når det gælder fisk og skaldyr. Sammen med den lange kystlinje og de store havne giver det stærke forudsætninger for at formidle kvalitetsråvarer fra havets spisekammer ud til forbrugerne.
Denne rolle har Nordjylland fået i et nyt samarbejde mellem Regionen og det nationale center, Madkulturen, som er etableret af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri for at give danskerne bedre mad.
En afdeling af Madkulturen med fokus på bedre mad med regional forankring har fået til huse hos Nordsøen Forskerpark i Hirtshals, hvor der gennem en længere årrække er opbygget specialviden omkring fiskeri, bl.a. med støtte fra Vækstforum Nordjylland.
Tre projekter er allerede skudt i gang
Som led i det nye samarbejde er flere projekter nu blevet skudt i gang. Projekterne spænder fra ”Skaldyr fra Nordjylland” til ”Flere Ferske Fisk” og ”Østersbranding”.
Selvom Danmark er en kystnation, spiser vi ikke særligt meget fisk. Det vil vi gerne have danskerne til – både fordi det er rigtig sundt, men også fordi det er langt mere bæredygtigt, hvis vi spiser de råvarer, der er tæt på os. Vi vil gerne vise danskerne, at fisk er andet end den vi kender fra glas og dåser, men det kræver, at vi også viser hvordan råvarerne tilberedes, forklarer Mette Clausen Sandahl, der er projektleder for Madkulturen i Hirtshals.
Madkulturen er et initiativ sat i verden for at give danskerne bedre mad. Mad, der smager og mad, der dufter – hver dag, året rundt. Madkulturen er etableret af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og samarbejder med både borgerne, fødevarebranchen og madhåndværkerne.
Kilde: Madkulturen
FiskerForum.com