Ingredienssatsningen i Fødevarestyrelsen, skal give den fremadstormende danske ingredienssektor et hjælpsomt løft og dermed give branchen lidt luft under vingerne.
Det skriver FodevareWatch.dk, at flere store ingrediens-selskaber, som eksempelvis Chr. Hansen, Arla, Novozymes og Palsgaard, der kan klare ret mange ting på egen hånd, når det kommer til eksport, nu får en hjælpende hånd.
Alligevel ser Fødevarestyrelsen, at de også kan få gavn af det arbejde, som styrelsen har tildelt mere opmærksomhed indtil 2022, hvor et nyetableret ingrediensteam, på en håndfuld medarbejdere, nu følger op på de ønsker, som det nye dialogforum har afdækket. Til Fødevarewatch siger Per Krogsgaard Christiansen direktør for innovation og udvikling hos Fødevarestyrelsen og formand for Forum for Fremtidens Ingredienser. »Vi har haft det første møde i maj måned i år, med afsæt i ønskerne afdækket i det nye dialogforum. Her har vi fået bragt Fødevarestyrelsen lidt tættere på branchen, så vi fremadrettet bedre kan bistå med viden om lovgivning på de forskellige områder indenfor ingrediens-produkterne.
Ifølge omsætningstal fra Danmarks Statestik
- i 2017 omsatte branchen for 25,2 mia kroner – Oveni skal lægges foderingredienser for 7,1 mia kroner samme år.
- i 2012 udgjorde eksporten ssamlet ca. 20 mia kroner
Så udover et dialogforum, så satser Fødevarestyrelsen også på et andet ben, hvor man hjælper virsomhedernes med at sikre adgang til tredjelandsmarkeder og det trejde ben som styrelsen arbejder med, er at skabe interesse og tiltrække nyinvesteringer til branchen herhjemme.
Ifølge Per Krogsgaard Christiansen er der ikke sat direkte mål op for arbejdet med dialog og vækst for dette område, men istedet handler det om at styrke og støtte denne branche, som i Danmark i dag tæller mere end 8000 ansatte.