I de ellers fastlåste fiskeriforhandlinger mellem EU og UK, har Storbritannien lempet på nogle af deres krav til en fiskeriaftale mellem de to parter.
Krav om skibe der fisker i britisk farvand, primært skal være britisk ejet, er nu lempet og er knapt så bastant formuleret i det nye forslag.
Kravet er lempet fra britisk side således, at de fiskefartøjer der er ejet af EU-borgere, fremover skal fiske efter britisk lovgivning, og at store dele af fangsten skal landes i Storbritannien. Storbritannien har ellers forsøgt sig med at få EU-fiskefartøjer, der sejler under britisk flag, helt overført til britisk ejerskab, så de kan fiske under britisk lovgivning frem for EU’s love og regler.
Fra anden side forlyder det overfor den britiske avis The Guardian, at britiske forhandlere istedet har krævet 100 pct. af fangsten fremover skal landes i England, mod et tidligere krav på 70 pct., men dette er endnu ikke bekræftet af den britiske regering, skriver The Guardian.
Det ligger endnu ikke i aftalerne, hvor stor en del af fangsten der skal landes i storbritanien og det er heller ikke blevet bekræftet, om skibe fra EU vil få lov til at fiske i havet seks til 12 mil fra den britiske kyst.
Med den britiske regering’s udmelding om et indgået kompromis, hvad angår fiskeriet, kan man måske imødese en aftale formentlig i den kommende weekend, fortæller den tyske ambassadør i EU. Forlyderne har nået den britiske avis The Guardian, som fra lederen af Underhuset »House of Commons« Jacob Rees-Mogg, har fået, »at det er en teoretisk mulighed«. Og det er, fuldstændigt som det plejer, blevet skudt ned igen af talsmænd for den britiske premierminster Boris Johnson. Der istedet siger, at der er fuld tillid til at al britisk lovgivning vil være på plads omkring nytår.