Større modernisering ved FF i Skagen og Hanstholm

Større modernisering ved FF i Skagen og Hanstholm

Det er den største investering i FF’s 56-årige historie, der henover sommeren er iværksat, med 75 mio. kroner ved FF Skagen og for 25 mio. kroner i Hanstholm.

Stort set alt er nyt i den investering, der er gjort i Skagen, hvor den ældste del af maskinparken er 30 år gammel og snart vil være skiftet ud.

Resultatet er en styrket effektivitet og besparelse på energi samt forbedret drift, når den første del af moderniseringen er gennemført i Skagen i uge 42. Dermed kan produktionen i Skagen starte igen, efter at have været flyttet til Hanstholm siden 1.juni.

Moderne Teknik

»Der er ikke tidligere i FF’s historie gennemført en så omfattende modernisering af maskinparken med så stor en økonomisk investering,« siger Technical Director Thomas

Rasmussen. Nye kogere og nye pressere er blot noget af den moderne teknik, der herefter vil gavne produktions-kapaciteten og samtidig forbedre arbejdsmiljøet.

Forberedelserne tog sin begyndelse allerede i efteråret 2014. Når første halvdel af projektet er færdigt i uge 42, arbejdes der videre på anden del, som forventes færdig i uge 2 næste år.

Åbent hus i 2017

Herefter er det planen, at det samlede nyanlæg præsenteres for offentligheden ved et åbent hus arrangement.

»Vi er klar over, at FF Skagen har en position i Skagens erhvervsliv, som også byens borgere glæder sig over, og i Danmark og internationalt er vi desuden kendt som en af de førende i branchen. Med den udvikling, der er sket de senere len omkring FF overfor det omgivende år på virksomheden, er vi i fuld gang med samfund, fastslår Thomas Rasmussen. en proces, som yderligere skærper profilen omkring FF overfor det omgivende samfund,« fastslår Thomas Rasmussen.

Moderniseringen i Hanstholm

Også i Hanstholm styrker FF produktionen med en investering på 25 mio. kr. Her har værkfører Christian Thygesen i samarbejde med råvarechef Ole Nørgaard koordineret det praktiske arbejde med moderniseringen.

Der er bl.a. etableret ny spildvarmeinddamper og to ekstra centrifuger. Dertil kommer styrkelse af de områder, der tidligere kunne være askehalse i produktionen. Flowet i produktionen er herefter optimal og kapaciteten forbedret betydeligt.

Bygningerne er udvendig gjort mere tidsvarende, således at de med logo præsenteres som en virksomhed i koncernen FF Skagen Denmark.