Større hensyn til fiskeriet – nye skrappere restriktioner for turister
Foto: Fiskeridirektoratets sjøtjeneste

Større hensyn til fiskeriet – nye skrappere restriktioner for turister

Det norske Fiskarlaget er meget tilfreds med, at staten nu indfører forbud mod at lege og dykke tæt på fiskernes fiskefartøjer og -redskaber.

Problemet med hval-kiggere, der kom for tæt på fiskerfartøjer, blev tydeligt illustreret for nogen tid siden, da en inspektør fra Fiskeridirektoratet filmede turister, der var tæt på at blive slugt af en sildepumpen, der lå ved siden af fartøjet “Nordsøen” i Kvænangen, Norge.

Samtidig kom det frem, at Fiskeridirektoratets forslag til regulering af hvalsafari lå på fiskeriministeriets bord, klar til at blive ekspederet. Ministeren har nu gjort det, og deltagere i hvalsafari har nu klare regler at forholde sig til.

Mens en safaribåd skal opholde sig mindst 370 meter væk fra et fiskerfartøj eller aktivt fiskeredskab, skal en dykker eller kajak holde sig mindst 750 meter væk, fastslår de nye regler.

Leder er tilfreds
Leder af Fiskerlaget – Kjell Ingebrigtsen – er meget glad for, at en regulering er blevet indført.

– Ja, det er noget, jeg bifalder. Jeg har ikke noget problem med at forstå, at det er fascinerende at se på hvaler, men samtidig er det næsten umuligt for en skipper hvad der sker rundt om fartøj og i fiskeredskaber under sildefiskeri i fjordene. Der er derfor en absolut nødvendig afklaringer, som kommer nu. Mit håb er nu, at afklaringerne fra myndighederne er med til at gøre det mere sikkert for både dem, der følger hvalen, og os, der følger silden til at udføre vores opgaver, siger Kjell Ingebrigtsen.

Kun held
Kjell Ingebrigtsen oplyser, at Fiskerlagets medlemmer har oplevet en række kritiske situationer, hvor det kun har været held, der har forhindet, at folk i vandet er blevet skadet.

 

 

Skriv et svar