Spøgelsesskib forlader Skagen efter næsten ni år i havn.

Spøgelsesskib forlader Skagen efter næsten ni år i havn.

Efter omfattende forarbejde er det lykkedes Skagen Havn at få fjernet et smertensbarn. Nærmere bestemt, det 30 år gamle krabbe fiskefartøj Bjal Paamiut.
Tirsdag den 11. januar klokken 22:45 forlod fartøjet havnen på slæb efter bugserbåden Norsund, på en sidste rejse med kurs mod Frederikshavn for ophugning. Kort forinden den 5. januar blev Bjal Paamiut solgt på en længe ventet tvangsauktion til handelsselskabet Jatob, som endelig banede vejen for en afslutning på et udmattende forløb med at få fartøjet væk fra Skagen Havn.

Bjal Paamiut, som er knap 54 meter langt og 862 brutto ton stort, kom til Skagen Havn i februar måned 2002 for ombygning og renovering. Efter længere tids stilstand og problemer med finansieringen, forlod de sidste besætningsmedlemmer skibet for cirka 7 år siden. Siden har fartøjet ligget langs kaj som spøgelsesskib, det meste af tiden uden opsyn. Havnens ansatte har dog jævnligt været ombord for at udskifte fortøjninger, for at fjerne lækkende olietønder samt at tjekke for lækager.

For Skagen Havn er det naturligvis positivt, at vi nu har fået frigjort kajplads til anløb af aktive fartøjer. Fjernelsen af Bjal Paamiut markerer således også afslutningen på en indsats, hvor det over en årrække er lykkedes at få fjernet en række fartøjer, som har henlagt synkefærdige i havnen.