Jeppe Kolding har mange års erfaring med at udvikle fiskeriet i u-lande, og han mener, at det efterhånden er Vesten, der skal lære af lande som fx Afrika.
I Victoriasøen i Afrika fisker de lokale mest små fisk på 3 til 4 cm, soltørrer dem og spiser dem derefter hele. »Rent ernæringsmæssigt er de noget af det sundeste, du kan spise, da de er sprængfyldt af mikronæringsstoffer, jern, zink og calcium og ligesom med kartofler sidder alt det gode i skindet.
Energimæssigt er de også noget af det absolut mest klimavenlige, da de ikke kræver andet end myggenet til fangsten og så er de ganske enkelt helt umulige at overfiske, fordi de formerer sig så hurtigt,« siger Jeppe Kolding.
»Vi har i den vestlige verden en ide om, at vi ikke må fange de mindste fisk, men hvis man ser på, hvordan de gør i Afrika, så er det fuldstændig vanvittigt rent energimæssigt, at vi venter på den store fisk, som har fortæret 5 gange sin egen vægt, og vi har mistet det meste af energien undervejs,« siger Jeppe Kolding til slut.