Skotsk fiskeindustri indtager messecentret i Aberdeen

Skotsk fiskeindustri indtager messecentret i Aberdeen

Fremtidens fiskeri efter Brexit vil være det helt store emne under fiskerimessen i Aberdeen senere i denne uge.

Mere end 200 udstillende virksomheder fra mere end 19 forskellige lande deltager i Fiskerimessen Skipper Expo International, der løber fra fredag den 26. maj R03;R03;til og med lørdag den 27. maj 2017.

2017-udstillingen vil blive officielt åbnet af SFF (The Scottish Fishermens Federation) ved bestyrelsesformand Bertie Armstrong, med deltagelse af fiskerisekretær Fergus Ewing.

En tale der helt sikkert vil kommenterer, SFF´s aftale med NFFO (The National Federation of Fishermen´s Organisations) om følgende krav til Brexit forhandlingerne:

  • En mere fair fordeling af fangstmulighederne for britiske fartøjer.
  • Fuld kontrol over adgangen til briternes EEZ (Exclusive Economic Zone) for britiske fartøjer.
  • Oprettelse af et reguleringssystem samt en »græsrodsrevision« af fiskeriforvaltningen, baseret på bæredygtigheds princip og en sund biologisk og videnskabelig rådgivning.
  • Etablering af gensidige fordelagtige handelsforbindelser med EU og andre lande.
  • Ligeledes ønsker der ingen »roll over« fra den nuværende fælles fiskeripolitik fra EU og at forhandlingerne ikke bør forstyrres af spørgsmål og afgørelser, der intet har med fiskeriet at gøre.
  • Ligeledes bør forhandlingerne ende ud med at tilgodese alle sektorer indenfor fiskeriet.

SFF vil have et team af eksperter stående til rådighed, parat til at besvare spørgsmål og give oplysninger om alle aspekter af fiskeriet, herunder Brexit, fiskernes velfærd og uddannelsesmuligheder.

Højdepunkterne under messen vil være teknologiske landvindinger indenfor elektronik, udstyr og udrustning samt ydelser målrettet fiskeriet og dennes industri.

Pressegruppen »Fishing for Leave« (FFL) vil også afholde en Brexit-præsentation på fredag R03;R03;med kampagner, der sigter mod at fremhæve deres krav, men også blotlægge deres bekymringer for hvilket udfald Brexit-forhandlingerne får, når de går igang. Derfor opfordre FFL alle fiskere til, at få deres lokale politikere til at fordømme London-konventionen fra 1964. Dette for at sikre, at man ikke giver, som de siger »Back door Access«, til ændringer af briternes 12 sømile grænse.

Under fiskerimessen vil der blive afholdt seminar (sponsoreret af den norske Pelagiske Fiskerforening) som vil omfatte demonstrationer fra RNLI om brugen af R03;R03;personlige overlevelsesdragter og udstyr, der i en nødsituation, kan holde en fisker i vandet, sikkert flydende til hjælpen kommer. Seminaret skal ses som en del af fiskebranchen og fiskeindustriens indsats for at hindre flere dødsfald til søs.

Der er udsigt til en spændende fiskerimesse i Aberdeen, her kun få uger før valget i Storbritannien, hvor organisationerne trækker fronterne hårdt op mht. Brexit. Spændende at se hvorledes de skotske fiskeindustrier tager imod Brexit aftalen, noget der kan få afgørende indflydelse på dansk fiskeri fremadrettet..