Nye Fiskehandlere forlader Fiskeriskolen efter endt uddannelse

Nye Fiskehandlere forlader Fiskeriskolen efter endt uddannelse

Behovet for nyuddannet fiskehandlere er stort og manglen på dem betyder allerede i dag, at flere af landets virksomheder er tvunget til at benytte andre faggrupper som eksempelvis tidligere fiskere eller ufaglært personale til fiskeproduktionen, samt indkøb og salg af fisk.

Derfor lød der også et kæmpestort tillykke til de nye fiskehandlere, fra skuemester og formand for fiskehandlerne i Danmark Martin Maric. Der samtidig kunne give de netop udsprungne fiskehandlere et klap med på skulderen, for det meget flotte resultat med »Svendeprøven«, som var noget at det bedste formanden nogensinde havde set.

Bedre skulderklap kunne man næsten ikke ønske sig, men de nyudklækkede fiskehandlere går heller ikke ud i ledighed. For branchen oplever et stadigt stigende pres fra kunderne om, at levere viden om fisk, der både lever op til lovgivningen, men som også kan give viden om sporing, fiskearter, menu forslag og råvarernes sammensætning m.m. Branchen vokser, specielt med et voksende sushi marked og endnu flere fiske-færdigretter til den travle forbruger, er det et marked i kraftig vækst. Især de senere års fokus på Nordiske Råvarer, har åbnet op for store uudnyttede potentialer som samtidig kræver faglig uddannelse og udvikling indenfor fiskebranchen.

Derfor var det da også en stor fornøjelse for Martin Maric at give et fast håndtryk til de nyudlærte, Charlotte Jensen fra Hjardemål, ansat ved Det Gamle Røgeri i Hanstholm, Henrik Larsen fra Karrebæksminde, ansat ved Hav i København, Flemming Pedersen fra Hjørring, ansat ved BakR17;s Fisk i Aalborg og Kevin Kølbye fra Ballerup, ansat ved Centrum Fisk i Rødovrecentret.