Skeptiske fiskere udtrykker støtte til nyt naturprojekt
Naturfredningsforeningens initiativ er blevet budt velkommen af fiskerne. I hvert fald hvis det sker på et sagligt grundlag

Skeptiske fiskere udtrykker støtte til nyt naturprojekt

Projekter, der sigter efter at beskytte havmiljøet, er positive – men kun hvis det foregår på saglig vis overfor fiskeriet.  Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening i forbindelse med et nyt havmiljø-projekt, anført af Danmarks Naturfredningsforening, og med millioner  i støtte fra Veluxfonden.

 

Ganske kort handler projektet om at skabe mere forståelse for hvad der sker under havoverfladen i blandt andet Nordsøen og Limfjorden. Millionstøtten vil Danmarks Naturfredningsforening blandt andet bruge til at ansætte tre nye medarbejdere, som udelukkende skal arbejde med naturbeskyttelse i havet og særligt i forhold til fiskeri.

 

Naturfredningsforeningens initiativ er blevet budt velkommen af fiskerne. I hvert fald hvis det sker på et sagligt grundlag:

 

»Hvis det sker på en populistisk måde, hvor man vil forbyde fiskeri i bestemte områder bare for at forbyde, så er det ikke vores kop te. Men indtil andet er bevist, så tror vi på, det er en positiv tilgang til et samarbejde,« siger Svend Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

 

Det er Veluxfonden, som har givet Danmarks Naturfredningsforening otte millioner kroner til at styrke den folkelige og politiske opmærksomhed omkring beskyttelsen af havets natur og miljø. Danmarks Naturfredningsforening er i gang med at rekruttere de nye medarbejdere, som skal arbejde med indsatsen for havmiljøet i tre år.