Skagen trawler solgt til Thyborøn

Skagen trawler solgt til Thyborøn

I den efterhånden imponerende lange række af industritrawlere, som skipper og reder John-Anker Hametner Larsen har erhvervet sig, kommer nu nummer fire i rækken, Skagen trawleren S433 Gitte Torben.
FiskerForum fangede lige John-Anker på farten op til Skagen, hvor de sidste papirer skal underskrives i morgen tirsdag, hvorefter overdragelsen finder sted,. Herefter sejler skibet mod Thyborøn.

De øvrige tre Thyborøn trawlere satte kursen mod Fladen, allerede i fredags, for at gå på sperling fiskeri, som der netop er åbnet op for.

L227 Grethe Hvid, L228 Susanita og L229 Lykke Hametner samt nyerhvervelsen S433 Gitte Torben, som John-Anker Hametner Larsen senere vil navngive efter sin farmor Maria Hametner, er alle rigget om til sperling og har fået trawl med rist, som myndighederne forlanger. ”En ikke ubetydelig udgift, der alt efter trawlstørrelse beløber sig til mellem 40 og 60.000 kr. Men som John-Anker Hametner Larsen videre fortæller, betyder dette intet mod at der nu er åbnet op for sperling fiskeriet.”

De første meldinger fra Fladen ude på Nordsøen, lyder på rigtigt godt fiskeri efter sperling, så det tegner lysere nu end tidligere. Men som en forsigtig Thyborøn skipper også siger, ”vi skyder ikke bjørnen før skindet er solgt,” så de nye toner for sperling fiskeriet til næste år, vil man gerne se, inden der falder nogle udtalelser her.

Fakta Gitte Torben se nedenfor her.

FiskerForum.com