De fleste forbinder vel den ti-benede Languster med tropiske eller subtropiske farvande omkring stillehavet eller de caribiske øer.
Men her fredag formiddag den 26. juli gik dens europæiske artsfælle (Palinurus Elephas) i nettet omkring 8 sømil Nordvest af Hanstholm, da kutteren HM 66 »Morten« med skipper Bjarne Hedegård ombord, halede den halv-store Languster ombord.
Med et sæt på 40 rødspættegarn, hev den nordjyske fisker gennem 35 år, en knurrende Languster ombord. Hvilket overraskede Bjarne Hedegård, at den knurrende lyd fra Langusteren, kunne forplante sig helt ud i hænderne på ham, da han tog det halvstore krebse-dyr på godt 500 gram ud af garnet.
Nænsomt landet er den sjældne fangst nu afleveret ved Nordsø Akvariet på Vesterhavsgade i Nørre Vorupør. Et akvarium der nu udover den sjældne Languster, også rummer mere almindelige fiskearter som torsk, tunger, rødspætter, ål og pighvarrer som i rigt mål findes vores havområder. Med en attraktion mere, kan man nu komme helt tæt på det unikke og overraskende spændende liv der udfolder sig under havoverfladen i Skagerrak og Nordsøen.
Der er tidligere meldt om fangster af Languster i danske farvande, som blandt andet et 30 cm stort eksemplar, der for år tilbage blev landet fra ca. 18 meter vand ved Jacobis Sten lidt øst for Hirtshals Havn og som nu lever i akvariet på Ocenariet i Hirtshals.
Langustere er en under-orden af store hummerlignende ti-benede krebsdyr, hvis vigtigste kendetegn er manglen på klosakse samt de kraftige og lange følehorn, som anvendes til forsvar. Ordet Languster kommer af fransk langouste, der oversat fra latin locusta betyder ’græshoppe’. De op til 40 forskellige arter lever på klippekyster, koralrev o.l. og har prægtige farver. Der er én art i Vest- og Sydeuropa, europæisk languster (Palinurus elephas), som kan blive op til 50 cm lang. Langustere er ikke kræsne og betegnes som nærmest altædende.