Simrad viser nyt trådløst trawløje

Simrad viser nyt trådløst trawløje

Simrad viser nyt trådløst trawløje system med ny TV80 software på DanFish messen.
Det nye trawløje har samme udformning som de kendte PX sensorer hvilket gør at prisen kan holdes på et lavt niveau set i forhold til ydelsen. Et specielt hus tilbydes for at beskytte sensoren når den sidder udsat på trawlen.

Simrad trawløjet har mange nye unikke funktioner og ekkogrammet der sendes trådløst til skibet ligner på mange måder et almindeligt ekkolodsbillede pga. den høje opløsning og store detaljerings grad.

Dette opnås ved at trawløjet anvender Chirp teknologi og sender data retur til skibet med høj opdaterings hastighed. Ved at anvende Chirp så reduceres også den døde zone, hvor man ikke modtager ekkoer lige under trawløjet, til et minimum. Dette giver skipper mulighed for at se alle ekkoer i f.eks. hele tunnelen. Sendefrekvensen ligger på 200kHz og hurtigste opdaterings hastighed til skibet er 0,5 sek. Denne kan programmeres fra 0,5- til 8 sekunder.

Af andre nye spændende funktioner kan nævnes en ”Auto Learn” funktion hvor trawløjet under fiskeri selv ændrer puls længde og forstærkning i en bestemt sekvens. Hele forløbet optages og gemmes i TV80 softwaren, hvorefter skipper kan afgøre hvilken puls længde og forstærkning der er den optimale for netop dette fiskeri og denne trawløje placering på trawlen. Hermed findes den optimale indstilling af trawløjet hurtigt og effektivt, hvilket sparer en masse tid for skipperen.

Funktioner som pitch og roll visning er standard indbygget. Dybde og temperatur kan til vælges som optionerne. Batteri drift tiden er afhængigt af hvor hurtigt og hvor mange data der sendes til skibet. Alt kan programmeres efter behov. Typisk drift tid vil være 40 timer før sensoren skal lades. Drift tid angives fra fabrikken til 10-110 timer. Sensoren oplades på 2-3 timer. Batteri status vises kontinuerligt på skærmen.

Trawløje systemet består ligeledes af en helt ny udviklet SR70 modtager som kan modtage op til 8 trawløje sensorer samtidigt. SR70 modtageren tilsluttes simrad PI hydrofoner eller de hydrofoner der allerede sidder i skibet, hvis de opererer i samme frekvens område som PI (39-49 kHz). Dette betyder i praksis at alle skibe med et fangst kontrol system ombord med stor sandsynlighed vil kunne koble det nye simrad trawløje system direkte på deres eksisterende system. Både det gamle system og det nye simrad trawløje system vil herefter fungere samtidigt.

Til denne nye avancerede SR70 modtager er der ligeledes udviklet en ny TV80 software som kan vise trawløje ekkogrammet samt alle PX sensorer på en ny og mere overskuelig måde samtidigt.
TV80 softwaren er meget fleksibel og skipperen kan opbygge sine egne favorit skærmbilleder alt efter hvilke data han ønsker præsenteret på skærmen. Alle data kan optages og logges i en database. Historik på alle data kan hentes frem eller sendes når skipper ønsker dette.