Spekulationerne omkring konkursboet efter Pelagic Skagen A/S er slut. Fabrikkens aktiver overtages af Skagerak Group A/S.
Skagerak Group A/S, der gennem de seneste 10 år har opkøbt og fusioneret en række sildeforædlingsvirksomheder, overtager nu også aktiverne efter den konkursramte nordjyske konkurrent Pelagic Skagen A/S.

Dermed sidder den Hirtshals baserede koncern tungt på den danske forædlingsindustri af pelagiske fiskearter. Skagerak Group A/S har tidligere opkøbt eller er fusioneret med flere store aktører indenfor den danske sildeindustri; ESSI A/S i Esbjerg, samt de to skagensbaserede virksomheder Unifish A/S og Erik Taabbel Fiskeeksport A/S.

Skagerak Group´s leder, administrerende direktør Iver Espersen, forklarer til Nordjyske.dk, at der udelukkende er tale om køb af Pelagic Skagens aktiver, og ikke af det gamle selskab . ” Vi har således på ingen måde overtaget det gamle selskabs mange forpligtelser”, understreger han og fortsætter: ”Næste skridt er en grundig analyse af aktiver og varelagre, og på grundlag af denne analyse vil vi træffe beslutning om det videre forløb”.

Den konkursramte Pelagic Skagen har beskæftiget 15 funktionærer og op til 75 timelønnede medarbejdere. Den daglige fileteringskapacitet har tidligere været oplyst til 800 tons sild.

Virksomheden kom i økonomisk uføre efter et nybyggeri blev langt dyrere end forudset. Derefter har den rentebærende gæld været meget tyngende – dette kombineret med hård konkurrence, om at sikre tilstrækkelige mængder råvarer, har over den 3 årig periode fra 2007 – 2009 resulteret i, at selskabet oparbejdede et akkumuleret underskud på ikke mindre end 51 mio.