Scandic Pelagic i Skagen blev i september måned sidste år certificeret efter IFS standarden, som er en international anerkendt standard inden for fødevaresikkerhed.
Scandic Pelagic i Skagen har siden sammenlægningen i 2018 arbejdet målrettet på at opnå certificering efter IFS standarden. IFS Standarden er en international anerkendt standard indenfor fødevarebranchen og detailhandlen, som stiller meget høje krav til kvalitet og fødevaresikkerhed, hygiejne, sporbarhed og sikring mod fødevaresvindel.
»Der er et stadig stigende krav til føde varesikkerhed, og med en IFS certificering har vi fået bevis på, at vi lever op til IFS’s meget strenge krav, myndighedernes krav samt kundernes forventninger,« siger kvalitetsdirektør i Scandic Pelagic, Birgitte Jacobsen.
Certificeringen er en del af et ønske om at fremstå som ét samlet Scandic Pelagic med samme høje niveau inden for fødevaresikkerhed. Afdelingen i Aalbæk blev IFS certificeret i 2017. Skagen-afdelingen har frem til 2020 opretholdt en ISO22000 certificering, men er nu konverteret til den mere omfattende IFS certificering.
»Det er simpelthen fantastisk. Det kræver en enorm indsats at blive IFS certificeret. Efter en fælles indsats i hele organisationen er vi stolte over at kunne annoncere IFS certificeringen, fordi det viser, vi er et sted, hvor vi rent faktisk kan opnå en certificering på allerhøjeste niveau,« siger kvalitetsdirektør Birgitte Jacobsen.
»Fordi vi arbejder med mad til mennesker«
For at imødekomme kravene er alle procedurer og risikovurderinger af produkter og processer gennemgået, lige som der er foretaget en række fysiske forbedringer af bygninger. Der er blandt andet etableret adgangskontrol til produktionsområder, uddannelse af personale, ligesom der nu arbejdes med fødevaresikkerhedskulturen i virksomheden. »Vores kulturbærende budskab er: ’fordi vi arbejder med mad til mennesker’. Det er i virkeligheden den helt simple forklaring på, hvorfor vi ønsker at sætte barren så højt, som vi gør,« siger Birgitte Jacobsen.
Det har ikke været uproblematisk at komme i mål med certificeringen, da Covid 19, som med så meget andet, midlertidigt satte en kæp i hjulet på for beredelserne. Siden hen er det imidlertid gået stærkt og det forsømte blev ind hentet.
»Vi har haft en fantastisk, men hård og koncentreret slutspurt, hvor alle har ydet en helt fantastisk indsats for at komme i mål. Der blev mobiliseret nogle kræfter, vi end ikke vidste vi havde,« siger Birgitte Jacobsen med et smil.