Sæt kursen – Tag vest på

Sæt kursen – Tag vest på

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd afholder i efteråret et roadshow med titlen ”Sæt kursen – Tag vest på”.
Arbejdsmiljøkonsulent Erik Pedersen, som har ansvarsområdet omkring risikovurdering, arbejdsmiljø og sikkerhed generelt, er rundt ved alle fiskeriforeninger for at opstille en udstilling med helt optil 10 forskellige veste, samt udstille andre sikkerhedsanordninger der kan være lige netop være den der i situationen, redder liv.

De forskellige redningsveste spænder over så forskellige mærker som: Secumar Baltic, Seago, viking, Helly Hansen m.fl. alle med forskellige data, så det er vigtigt man prøver sig frem og finder den vest som passer til ens behov. Erik Pedersen vil også gerne vise den udvikling, der er sket med oppustelige veste. Veste der i dag ikke fylder og vejer særligt meget, og som derfor gør det muligt at arbejde ubesværet, samtidig med, at det giver en stor sikkerhed for at blive reddet, hvis uheldet er ude, i tilfældet man falder overbord.

Ligeledes har Erik Pedersen Mob stigen med samt Coastkeys dødemandsknap. Ligelsom der vises en PLB nødsender, der er en satellit styret nødsender med GPS som er personlig – så hvis man falder i vandet, så ved redningstjenesten med det samme, hvem der er faldet i og hvor vedkommende ligger. Kamads safelink R10 er også med, den virker dog kun hvis båden har installeret AiS Sender samt Autotether, der er den anden dødemandsknap der udstilles.

Der er både mandag formiddag og fredag formiddag i udstillingsugen, mulighed for at møde og snakke med Erik Pedersen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd om vestene og andre emner, der er relevante for de lokale fiskere i foreningen

Road showet er startet her i august og afsluttes i december. Oplysninger om tid og sted for udstillingen kan følges på hjemmesiden www.f-a.dk.

Bemærk Konceptet ”Lån en vest”, er kun i forbindelse med udstillingen, hvor man møder op i lokalforeningen, for at se og mærke de forskellige veste. Hvis der er én vest man forelsker sig i, kan man låne et eksemplar i foreningen som man forpligtiger sig til at levere retur senest samme fredag. Systemmet virker efter først til mølle princippet.

Når så Road Showet er færdigt til december har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd efterfølgende en masse forskellige veste som kan sendes ud til fiskerne eller til deres bedre halvdel. Henvendelse her kan ske enten på telefon eller pr. mail.

Kilde: F-a.dk
FiskerForum.com