Så er det tid til muslinger

Så er det tid til muslinger

En ægte muslingetradition i Løgstør sætter lørdag gang i sæsonen, hvis altså Oldermændene siger god for kvaliteten
Alle de traditionsrige sejl er sat i søen, når muslingesæsonen efter planen sættes i gang i Løgstør lørdag.

Her han man en meget lang historie og kultur forbundet med det eftertragtede skaldyr.

En de grundlæggende traditioner er, at Oldermændene i muslingelavet skal vurdere kvaliteten på årets første høst. Hvis de bliver godkendt, så ringes der med en klokke, og det sætter gang i en sand fest i byen med musik og masser af muslinger.

Leverandør af muslingerne er Vildsund Blue Fresh, og her er direktøren fortrøstningsfuld.

– Vi er som altid meget spændte på Oldermændenes vurdering af årets første høst af Limfjordsmuslinger, siger Søren Tjørnelund Mattesen, direktør for Vilsund Blus Fresh til Nordjyske.

– Det er efter vores vurdering nogle helt fantastiske muslinger, lauget og de fremmødte bliver præsenteret for i år. Det er længe imellem, at vi ser muslinger med så stort kødindhold – især på denne tid af året. De har brugt vinteren på at æde løs og blive store og lækre, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

 

Skriv et svar