Folk der med veltalende og usande udsagn forfører hele Danmark i retning af et museums-landbrug og Fiskeri. Sådan opleves det for mange, efter flere »rapporter« om dansk fiskeri, er landet i skødet på dem. Rapporter der mangler en værdibaseret, gennemtænkt og en troværdig tilgang til emnet og som virker blottet i forholde til fakta, beviser og logiske argumenter.
Den manglende lydhørhed over for andres argumenter og deres manglende evne og vilje til aktivt at lytte til, overveje og respektere synspunkter, der kan afvige fra deres egne.
Dansk landbrug og fiskeri har i flere sammenhænge positioneret sig som ledende sektorer i EU inden for bæredygtighed og innovation, men trods dette så skal vi åbenbart føres tilbage til »stenalderen«.
Dansk landbrug og fiskeri kan bedst beskrives i dag som værende blandt de mest moderne og bæredygtighedsfokuserede i EU. Danmark er kendt for at være en af frontløberne, når det gælder teknologi, effektivitet og miljøhensyn i både landbrug og fiskeri.
Skal fiskeriet styres efter »miljøorganisationernes rapporter
Hvis det stod til en uddannet miljøplanlægger som Maria Reumert Gjerding, der som præsident for danmarks Naturfredningsforening DN og forperson for Tænketanken HAV fornyligt har været med til at søsætte to »negative rapporter« for fiskeriet, skal det åbenbart være sådan.
Først var det AU-rapporten, som hun bestilte gennem Aarhus Universitet med finansering fra Velux-Fonden. Men denne rapport kunne Jyllands-Posten fortælle, at en stribe forskere fra ind- og udland samt to forskere fra DTU – indeholdt flere »alvorlige fejl og mangler«. »Den er uegnet som grundlag for indførelse af restriktioner mod at fiske med bundtrawl i dansk hav«, lød kritikken. Denne fejlbehæftede rapport, indgik således som en del af regeringens grundlag til forhandlinger om fremtidens fiskeri. Forhandlinger, hvor man skulle følge op på Fiskerikommissionens anbefalinger.
Ikke nok med det, så er den uddannede miljøplanlægger Maria Reumert Gjerding også indvolveret i den næste »katastrofale rapport« fra Tænketanken HAV omkring den mest benyttede fiskerimetode i dansk fiskeri, nemlig trawlfiskeriet. Her anbefaler Tænketanken HAV et forbud mod fiskeri med bundslæbende redskaber i tre store områder af dansk hav allerede fra næste år. Det har skabt intern splid i tænketanken, hvor den før omtalte og meget»omstridte forskningsrapport« fra Aarhus Universitet også har indgået i arbejdet.
Danmarks Fiskeriforening DFPO har som medlem af Tænketanken HAV, meldt klart ud, at man er utilfreds med rapporten og den måde, den er blevet til på. Ovenikøbet så utilfredse, at fiskeriforeningen alvorligt overvejer sit medlemskab og fortsatte arrangement med Tænketanken HAV.
Det kunne være interessant at høre om alle støtter til Tænketanken HAV har samme mening – se listen her nedenfor:
Utroligt, at en tidligere miljøplanlægger, Maria Reumert Gjerding med sit mål for livet omkring naturen, alligevel synes alt andet er ligegyldigt, og som ikke er i stand til at overveje andre perspektiver. En udpræget »natur- og miljøfundamentalist«, der har et stærkt og meget ensidigt fokus på naturbeskyttelse eller miljøforbedring. Taget til et punkt hvor passionen overskygger andre væsentlige aspekter, så alternative synspunkter eller behov, der ikke direkte relaterer til målet, helt bliver overset eller undervurderet.
Nogen ville måske kalde personen »fanatisk«, men i en større sammenhæng ville »fundamentalist« være et mere præcist ord, da det bedst beskriver en ensporede, men også overbevisende engagement.
Den tidligere miljøplanlægger syntes ikke at være det oplagte valg, når interessekonflikter opstår. Den manglende evne til kompromis gør det svært at samarbejde med aktører, der har forskellige synspunkter. Hun mangler ligeledes evnen til at se helheden eller at tage hensyn til andre komplekse faktorer, som de erhvervsmæssige og økonomiske. Det er helt klart, at den tidligere miljøplanlægger er endt i et »ekkokammer«, hvor kun ligesindede meninger bliver hørt. Tiden må derfor være kommet til, at man finder en anden og bedre samt mere egnede og favnenede person, der kan balancerer mellem idealisme og pragmatisme, i jobbet som forperson for Tænketanken HAV.
Det er alligevel et helt erhvervs fremtid det handler om. Et erhverv der omsætter for ca. 27 milliarder kroner om året og beskæftiger omkring 16.000 ansatte. Et erhverv som sikre at danskerne får mad på bordet og som sikre, at vi på dette område til dels har gjort os uafhængige af udefrakommende fødevare. Noget der bør værdsættes i en »krigstid« hvor man ikke ved hvad Putin og det russiske militær kan finde på.
Fiskerforum.dk