Igen i år er Københavns centrale plads centrum for Fiskens Dag, lørdag den 8. september, hvor man både kan smage, røre og høre om de fisk der fanges rundt de danske farvande.
Danskerne har i stigende omfang fået øjnene op for, at fisk både smager godt og er sundt. Og så har de har også lært sig, at det faktisk er ganske nemt at tilberede fisk til frokost eller aftensmad – og sågar også til madpakken dagen efter.
Efterhånden er udbuddet af både fersk og forarbejdet også temmelig stort. Hvor stort og varieret udbuddet er, kan man få et indtryk af lørdag den 8. september, hvor Fiskebranchen traditionen tro inviterer til ”Fiskens Dag” på Rådhuspladsen i København.
Fra 10 til 15 er der mulighed for at røre ved og høre om fisk på pladsen foran Københavns Rådhus. Og der bliver også mulighed for at smage på de mange forskellige arter af fisk og skaldyr, som man fanger i og omkring Danmark.
– Vi glæder os til at fortælle om, hvordan vi fanger, forarbejder og tilbereder de gode danske fisk og skaldyr. Og vi håber da, at mange vil tage imod tilbuddet og nyde nogle af de mange smagsprøver, siger formanden for Danske Fiskeres Producent Organisation, Kurt S. Madsen, der er én af arrangørerne af ”Fiskens Dag”.
”Fiskens Dag” bliver sat i gang kl. 10, og i løbet af de fem timer arrangementet varer vil der blandt andet være fiskeauktion og musikalsk underholdning med det, som de selv kalder sig Danmarks ældste boyband, Tørfisk.
Fiskens Dag bliver traditionelt afholdt i starten af september på Rådhuspladsen i København, og det er Fiskebranchen, der står for arrangementet, hvor fiskere, fiskehandlere og fiskeproducenter møder københavnere og turister for at markedsføre fisk.
Fiskebranchen består af Danmarks Fiskeriforening, Danske Fiskeres PO, DSA, Danmarks Fiskehandlere, Konsumfiskeindustriens Arbejdsgivere, Dansk Akvakultur, Foreningen Muslingeerhvervet og Danmarks Pelagiske Producentorganisation.
Kilde: Fiskens Dag 2012
FiskerForum.com