Oplev den maritime havnestemning og familiehyggen til Havnedagen i Vedbæk

Oplev den maritime havnestemning og familiehyggen til Havnedagen i Vedbæk

Søndag den 25. august vil Marinehjemmeværnet, dykkere, kajakroere, vandbobler, krabber og deltagerne i Nautilus Plankedysten være klar til en tur i havnebassinet til Vedbæk Havnefest.
Alt meldes atter klar til havneaktiviteter på Vedbæk Havn med mange spændende muligheder og oplevelser for hele familien. En havnedag med fokus på vandet og havnens miljø med søsportsaktiviteter, markedsplads med handelsliv, gratis aktiviteter for børnene, opvisninger, teater, musik, dans, kunst, konkurrencer og lækkerier for mave og gane.

En fantastisk dag på havnen med gratis aktiviteter for alle
Vedbæk Vikingelaug byder atter på gratis morgenmad og morgensang med Maria Stenz og søn fra kl. 9:00.
Boder og stande vil være klar på markedspladsen med havnedagstilbud og smagsoplevelser fra kl. 10 frem til kl. 17.00. Dagen igennem vil der være aktiviteter, konkurrencer og oplevelser, hvor kulturindslag supplerer en række tilbud og opvisninger fra foreningslivet og klubberne på havnen.

Redninger og aktiviteter med Marinehjemmeværnet på vandet
Sidste sommer var et af højdepunkterne at det lykkedes projektgruppen bag Vedbæk Havnedag at få Marinehjemmeværnet til at deltage med aktiviteter og demonstrationer i Vedbæk i løbet af dagen. Marinehjemmeværnet fra Skovshoved viser atter i år, hvordan de bidrager til havmiljø- og søredningsberedskabet i Øresundsregionen og øvrige danske farvande.
Der vil være åbent skib på en af deres både, hvor det vil være muligt at se og høre lidt om arbejdet på bådene.
I løbet af dagen vil Marinehjemmeværnet også demonstrere, hvordan man redder mennesker til søs – og måske bliver der også behov for en helikopterredning i år.

Stort program med Musik og Kultur på Vedbæk Havn
Vedbæk Havnedag har atter fået opbakning fra foreninger og grupper fra Rudersdal og Vedbæk indenfor teater, musik, dans, kunst og kultur. Blandt de mange tilbud kan nævnes:
Grønnegade Teater opfører forestillingen Grev Gris
Nærum Dans og Zumba viser danse med Fun Fit Kids, Zumba, Showdance med mere for voksne og børn,
Cphdans viser show med HIP HOP og Disco,
Duo Mosaik og Duo Jollyday underholder hele dagen med musik på havnen.
Beat Jump deltager med danseglæde og danseshow
Vedbæk Garden kigger forbi havnen
Bakkehusets Teatergruppe viser uddrag fra forestillingen om klumpfisken Erik Motor.

Kom og vær aktiv med foreningerne
Få en snak om livet i Vedbæk Sejlklub og mød sejlere, joller, surf og kølbåde fra Vedbæk Sejlklub eller prøv en tur i en optimist-, en Europa jolle eller en sejlbåd. Vedbæk Kano- og kajakklub laver opvisning af kajaktyper og demonstrerer sikkerhed i havnebassinet og flere af havnens andre faste klubber vil være klar med åbent hus fra kl. 10.00.
Hos Vedbæk Sportsdykkerklub er der sansebassin til børnene med alt godt fra livet i havet og for de ældre er der er mulighed for at prøve at være dykker.
Der vil også være mulighed for at prøve en tur i en dykkertank som tidligere år.

Temahjørne med kommunalpolitik i øjenhøjde
Der vil i år blive serveret valgflæsk og kommunale løfter fra de lokale partier i temahjørnet.
Partierne vil være klar i Speakers Corner med deres bud på det gode liv i Rudersdal Kommune de kommende år og senere på dagen vil partiernes kandidater være klar til politiske drøftelser i havnemiljøet. Politikerne kan også imødese en kold dukkert, når de skal på planken, som en del af den årlige Nautilus Plankedyst.

Gratis børneaktiviteter med hoppeborg, bobler på vandet, maling af sommerbilleder og meget andet
Sponsorater fra lokale virksomheder, som blandt andet Butik Bettina Beltner, Restaurant Nautilus, Danske Bank og Vedbæk Revision giver mulighed for at aktiviteterne på havnedagen er gratis. Der vil blandt andet være hoppeborge, rutchebane, tur på vandet i Water Bubbles eller mulighed for at få en glimmertatovering.
Rudersdal Billedskole tilbyder at børnene kan være kreative med pensler, lærred og farver.
Sommers Automobil Museum er klar med nogle af deres perler fra samlingen og Rudersdal Brandvæsen står klar med fremvisning af en brandbil.
Fisker Jens er garant for underholdning og kreative indslag på havnen med krabberæs, fiskebassin og anden maritim underholdning.
Der er atter mange forskellige aktiviteter, der giver mulighed for en god dag på havnen for alle børn – uanset alder.

Spot på ungeaktiviteter og fritidstilbud i Rudersdal
Ung i Rudersdal sætter spot på tilbud til unge med blandt andet beachvolley, krea værksted, styrketræning på stranden, sangskrivningsstudie med DJ og chill-out område på Sydstranden.

Kåring af årets mester i Nautilus Plankedysten
En af de store trækplastre er den traditionelle plankedyst i Vedbæk Havn. Mange hundrede tilskuere samles for at følge kampen på planken mellem lokale politikere, sejlere, beboere og erhvervsfolk, der kæmper om at undgå en tur i havnebassinet.
I år har Nautilus atter samlet en række af områdets velkendte personer, og suppleret med repræsentanter for de politiske partier, der vil kæmpe om titlen som årets mester i Nautilus Plankedysten.