Oliebåd har vendt stævnen i vejret i Thyborøn Havn

Oliebåd har vendt stævnen i vejret i Thyborøn Havn

Sidst på formiddagen blev en helt almindelig opgave med at bunker olie til trawleren »Malle« ved Nordsøkajen i Thyborøn, pludselig meget mere dramatisk end nødvendigt var.

Havnevagten ved Thyborøn Havn oplyser overfor FiskerForum, at det er én af de tre petroleumsbåde, som Nordic Marine oil råder over i Havnen, der således under påfyldningen pludselig sprang læk og sank. Få minutter efter vendte den stævnen lige i vejret bag trawleren.

Vagten fortæller videre at der i øjeblikket foregår en sikring af den uheldige oliebåd, med flydespærringer fra Beredskabsstyrelsen og at både Lemvig Brandvæsen samt redningsbåden »Martha Lerche« er stand by og klar hvis det skulle blive nødvendigt at gribe yderligere ind.

Der var heldigvis ingen personskade ved uheldet og det forventes, at man allerede i løbet af eftermiddagen har tømt den lille oliebåd for sin last af brændstof og olie, så man efterfølgende kan koncentrerer sig om at få hævet båden igen.

Jesper Holt Jensen Havnedirektør ved Thyborøn Havn oplyser til FiskerForum, at fokus under hele operationen er havnemiljøet og sikring mod udstrømning af olie til omgivelserne. Der har været en svag oliefilm omkring båden, men ikke mere end man har kunnet fjerne igen.

Sagen ligger nu hos Nordics Marine Oil med at sikre yderligere udstrømning af olie, og i prioriteret rækkefølge at tømme båden for olie og brændstof, med en efterfølgende bjærgning.

FiskerForum.dk