Nyt samarbejde skal løfte fiskeriet i Hirtshals

Nyt samarbejde skal løfte fiskeriet i Hirtshals

Hirtshals Fiskeriudvikling er navnet på et nyt fællesskab, der fra 1. januar lægger fra land.

Et enkelt spørgsmål; »Hvad kan man gøre for at forbedre og udvikle fiskeriet i Hirtshals?« Det spørgsmål har Hirtshals Fiskeauktion, Hirtshals Fiskeeksportørforening, Fiskernes Fiskesortering og Hirtshals Fiskeriforening længe brudt hovederne med. Nu er de nået frem til et svar.

Nemlig et nyt fælles tiltag, der har fået navnet Hirtshals Fiskeriudvikling, og som Steen Hjulskov bliver direktør for: »Vi er alle blevet enige om, at der skal gøres noget nyt for at støtte op om og løfte fiskeriet i Hirtshals. Vi har længe manglet nogle konkrete tiltag, men det får vi nu mulighed for at gøre noget ved«, fortæller Karsten Brovn Pedersen, der er auktionsmester ved Hirtshals Fiskeauktion og formand for Hirtshals Fiskeriudvikling.

Han glæder sig til at få Hirtshals Fiskeriudvikling som nabo i Fisketerminal Hirtshals på Norgeskajen, og han glæder sig til at arbejde sammen med Steen Hjulskov: »Steen kommer fra en stilling som udviklingschef hos Hirtshals Havn, han har også arbejdet med fiskeriopgaver hos Hjørring Erhvervscenter, og har tidligere været ansat hos MARCOD i Frederikshavn. Så det er virkelig en kapacitet, vi får i front,« siger Karsten Brovn Pedersen.

Formanden for Hirtshals Fiskeeksportørforening og næstformand i Hirtshals Fiskeriudvikling, Finn Møller, supplerer: »Når Steen Hjulskov tiltræder 1. januar 2017 er der rigeligt af opgaver for Hirtshals Fiskeriudvikling at tage fat på. Vi har for længst set nødvendigheden af, at vi som organisationer og virksomheder på havnen må stå sammen for at få tingene til at ske. Nu har vi det forum og den person, der kan få det til at lykkes.«

Hirtshals Fiskeriudvikling er et joint-venture mellem Hirtshals Fiskeauktion, Hirtshals Fiskeeksportørforening, Fiskernes Fiskesortering og Hirtshals Fiskeriforening. Parterne har desuden indgået en aftale med Hirtshals Havn, om at Hirtshals Fiskeriudvikling skal forestå opgaven med at løfte indsatsen overfor fiskeriet.

Fakta om Hirtshals Fiskeriudvikling indsatsområder:

  • At styrke og fremme samarbejdet mellem fiskeriets parter i Hirtshals.
  • At professionalisere arbejdet i de involverede foreninger og virksomheder.
  • Afsætningsfremme
  • Råvaretilførsler
  • At bevare, udvikle og skabe nye arbejdspladser i fiskeriet og fiskeindustrien.