Det færøske fartøj Grunnabarð er solgt. Fiskefartøjet fra Færøernes sydligste ø Suduroy, er solgt til Ice Fjord AS i Norge, for en pris omkring 2,4 mio. kroner. Det er ikke oplyst om rederiet overvejer indkøb af nyt skib istedet for Grunnabarð.
Hellefisk landet i Tórshavn og Hvalba
Garnskibet Thor landede i ugens løb en last på 16,8 tons, hvoraf det meste var 13,9 tons hellefisk, som har en kilopris på 32 kr. Lasten var vurderet til 494,850,00 kr., som de har fisket i 8 dage denne tur og fiskeriet har været fint. Beinisvørð landede en last på 8,9 tons til Barðið i Tórshavn, overvejende 6,9 tons hellefisk, som har en kilopris på 31 kr. Lasten var vurderet til 252,032,00 kr., som de har fisket i 7 dage øst for Færøerne på denne tur. Steinur og Niels Pauli landede i ugen en last på 85.000 pund i Hvalba, overvejende hellefisk. De har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været fortrinligt på denne tur. Så snart de havde landet, tog de da også straks tilbage til fiskeriet.
Klaksvík får tilført havkat og brosme
Lineskibet Jákup B landede en last til Kósina i Klaksvík. De har fisket i 13 dage ud for Island på turen. De solgte 19,8 tons på aktion, men det er ikke oplyst hvad de havde tilsammen. Det meste som blev solgt på aktion var 11,9 tons havkat, som havde en kilopris på 8 kr. Aktionen gav et salg på 193,462,00 kr. Lineskibet Núpur landede en last på 27 tons til Kósina i Klaksvík, det meste var 26 tons brosme, som har en kilopris på 6,90 kr. De har fisket i 12 dage på denne tur, og fiskeriet har været godt. Lasten var vurderet til 224,385,00 kr.
Torsk og sej til Kollefjord og Runavik
Kambur landede i ugens løb en last på 75 tons i Kollefjord, som de har fisket ud for Færøerne og fiskeriet har været godt. Det meste som var i lasten var torsk og straks efter landingen, tog de tilbage til fiskeriet. Partrawlerne Heykur og Falkur landede i ugens løb en last på 350,000 pund, overvejende sej i Runavik, som de har fisket øst for Færøerne. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.
Industrifiskeriet på Færøerne i fortsat god gænge
Christian í Grótinum landede en last på 2.500 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket blåhvilling syd for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet. Norðingur landede en last på 1.900 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har haft et godt fiskeri under Færøerne på denne tur og besætningen har været tilfredse med resultatet.
Tróndur í Gøtu landede en last på 2.750 tons blåhvilling i Island. De har fisket blåhvilling ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Grunden til at landingen foregår på Island, er både prisen, men også mindre ventetid. Den færøske trawler Finnur Fríði landede en last på 2.550 tons blåhvilling i Vedde i Norge. De har haft et godt fiskeri ved Færøerne og straks efter landingen i Norge, tog de tilbage til fiskeriet. Kvoterne på blåhvilling er ved at være fisket op.
Islandsk trawler på færøsk Værft
Den islandske not/trawler Hoffell er på værft hos Mest på Færøerne. De har fisket blåhvilling ud for Færøerne og skal nu have foretaget noget reparations og vedligeholdelsesarbejde. Når de er færdige tager de tilbage på fiskeri. Det er ikke oplyst hvilken fiskeart man så vil fiske efter.
Beinur´s sidste fiskeri under dansk flag bliver efter sild
Beinur tog søndag tilbage på fiskeri efter at have ligget stille i Hirshals, pga. tobiskvoterne. Efter planen skal Beinur fiske sild i en måned fremadrettet, hvorefter skibet bliver leveret til de nye ejere fra Sverige. Rederiet Beinur overtager deres nybygning til juli.
Grønlandsk gæst på Færøerne
Den grønlandske rejetrawler Qaqqatiaq kom i ugens løb til Færøerne med udstyr til Vónin. De har fisket rejer, og skal nu på værft i Skagen, hvor skibet skal repareres og have foretaget noget vedligeholdelsesarbejde, hvilket er anslået til at tage ca. en måneds tid.
FiskerForum.dk