Nybygning L426 Anders Nees

Nybygning L426 Anders Nees

Så er nybygning nr. 285 fra Vestværftet klar til Flyshooting-fiskeri

Skibet blev afleveret fredag d.14. Maj til fiskeskipper Tonny Nees af Vestværftet i Hvide Sande. Turen gik strakts til Thyborøn, hvor L 426 Ander Nees skal idag lørdag d. 15. maj, inden Tonny og mandskab går i gang med fiskeriet mandag d.17. maj.

Overvejelser bag nybygningsprojektet L 426 kan siges ret enkelt: Reducering i brændstofsforbrug og reducering i havdage. ”Det skal være godt, når vi sejler af sted, og ellers skal vi blive bedre til at blive inde, når det er dårlige vejrforhold eller priser.” Sådan siger Tonny Nees, der både mener at denne målsætning, er mere attraktivt for ham selv og hans besætning.

Tonny har altid foretrukket flyshooting frem for trawl. Og de to forhenværende Anders Nees fra 1982 og 2000 var også begge flyshootere. ”Vi var dog nødsaget til at fiske med trawl ¾ af tiden på den sidste Anders Nees pga. daværende forhold,” siger Tonny Nees.

Fiskeskipperen valgte derfor også en flyshooter denne gang, da han oplever en brændstofsbsparelse på over 50 %. ”Hvor vi på den gamle Anders Nees brugte 3000 l. brændstof i døgnet under trawlfiskeri, bruger nybygningen under det halve ved flyshooting.” siger Tonny, som også er blevet professionelt vejledt i valg af Mitsubishi hovedmotor og Hundested VP 10 propel.

Opskriften på fremtidens fiskeri lyder således: ”Færre fiskedage, kombineret med et skånsomt fiskeri og landing af kvalitetsfisk, er recepten” siger skipper Tonny Nees, som håber og tror på en torskekvote, der lige så stille er på vej op igen.

Samarbejdet med Vestværftet, de andre leverandører og partnere har været meget tilfredsstillende, og er gået planmæssigt, og Tonny er rigtig godt tilfreds med sin nybygning L 426 Anders Nees.