Nybygning HG 263 Stromboli

Nybygning HG 263 Stromboli

Stromboli til det kystnære fiskeri.

Fiskeskipper Frode Larsen, Hirtshals, har her i efteråret afhændet sit gamle not og trawler fartøj til Norge og har i stedet for investeret i en mindre trawler under 10 meter, fra Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing.

Det så ellers længe ud til at Frodes søn, skulle ind og overtage den gamle Stromboli fra 1996, men efter en fornuftig handel med nordmændene omkring det 52 meter lange not- og trawlfartøj og sønnens gode job ved Isafold, blev det til en investering i det noget mindre fartøj til kystfiskeri.

Fiskeskipper Frode Larsen har rettet sig ind til det kystnære fiskeri og har udover Stromboli tillige købt en mindre 5 tons jolle på ca. 8 meter, som kan bruges til rations fiskeri. Kvote mæssigt har Frode 77 tons rødspætter til Skagerrak og små 2 tons til Nordsøen og derudover 14 – 15 tons hummer.

Det er nu det fjerde fartøj i Frodes varetægt, som bære navnet Stromboli. Den tradition ønskes ikke brudt og på spørgsmålet om Stromboli navnet, som er oldgræsk og betyder ”Rund”, har noget med de små Italienske vulkanøer ved Sicilien at gøre, var svaret nej – men ud fra samtalen og Frodes investering, kan man jo så udlede at – bedre lille og vågen – end stor og doven.

Valget af det nye glasfiberfartøj fra Bredgaard Bådeværft sammenholdt med at indretningen og komforten i båden, har givet Frode et fartøj til mange års fiskeri fremover.
Så længe helbredet og lysten til fiskeriet er der, vil jeg fortsætte, slutter Frode Larsen, som regner med at sejle ud på første togt om små 3 uger, hvis vejret er til det.