Ny norsk fabrikstrawler søsat

Ny norsk fabrikstrawler søsat

Fredag i sidste uge blev den nye farbrisks- og frysetrawler til det norske Andenes havfiskeselskab, Andenesfisk I søsat i Tyrkiet.
Det er Tersan Shipyard der ligger i udkanten af Istanbul, der har stået for dette imponerende bådbyggeri til 270 mio. kroner. Søsætningen i fredags var da også noget som rederiets bestyrelsesformand Arnljot Haugen og administrerende direktør Andreas Haugen fulgte nøje og med stor interesse i Istanbul.

Dermed markerede rederiet sin tiende nybygning i rederiets 50 år historie, og det var således en meget stolt og rørt bestyrelsesformand, som overværende skibets tur ned i vandet, med et overdådigt festfyrværkeri af sølvkonfetti og i skæret fra de mange farverige raketter, der blev sendt op i forbindelse med den store begivenhed.

”Vi har ny fået den mest moderne trawler i verden i dag, i hvert fald indtil den næste er bygget,” fortalte en glad og tilfreds Arnljot Haugen til dagbladet Vesterålen. ”båden har en tydelig miljøprofil, med lavt energi- og brændstofforbrug samt fuldstændigt NOx fri.

Vi har med skibet fået en fiskefabrik ombord, der både kan rense og filetere samt behandle fiskeaffaldet til højtforædlet fiskemel og -olie.” Skibet er udviklet af Skibsteknisk AS i tæt samarbejde med Andøy-rederiet, og har en samlet længde på hele 74,7 meter og en bredde på 15,4 meter. Der er plads til 34 besætningsmedlemmer ombord.

Den officielle dåb af Andenesfisk I er sat til engang i efteråret.