Ny fødevareminister på gammel hjemmebane

Ny fødevareminister på gammel hjemmebane

Det er en politiker med godt kendskab til sit nye område, der i dag har sat sig i stolen som landets ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Mette Gjerskov er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har tidligere arbejdet både i Fødevareministeriet, Forbrugerstyrelsen og Direktoratet for FødevareErhverv.
Mette Gjerskov blev valgt ind i Folketinget i 2005, og den 45-årige politiker har siden livligt blandet sig i debatten om både miljø, landbrug og fødevarer. Mette Gjerskovs politiske mærkesager er blandt andet vækst i landbruget via grønne løsninger, sunde og sikre fødevarer og hensynet til natur og miljø. Mærkesager som hun siden 2009 blandt andet har dyrket i sin egenskab af miljøordfører for Socialdemokraterne.

”Fødevareproducenterne – især landbruget – står overfor store økonomiske udfordringer. Som ny minister er det en udfordring, jeg tager på mig, og det er en udfordring, der skal løses samtidig med at vi passer på naturen ved at mindske forbruget af sprøjtegifte og producere mere økologi. Det vil forbrugerne forlange”, siger Danmarks nye fødevareminister Mette Gjerskov.

Hun begyndte som fuldmægtigt i Fødevareministeriet i 1995, hvor hun blandt andet arbejdede med dyrevelfærd og dyresygdomme. Herfra gik turen til direktoratet for FødevareErhverv og videre til en stilling som fuldmægtigt i Forbrugerstyrelsen. Sideløbende var Mette Gjerskov fra 1999-2004 vicepræsident i Dansk Røde Kors.
Den nye minister har været socialdemokraternes forbrugerordfører og energiordfører, indtil hun i 2009 blev miljø- og klimaordfører. Hun var frem til i dag også medlem af udenrigsudvalget og energiudvalget.

Privat bor Mette Gjerskov på Dyssegården i Gundsømagle lidt udenfor Roskilde.