Ny facilitator er gammel kending i fiskeriet

Ny facilitator er gammel kending i fiskeriet

Poul Tørring er NaturErhvervstyrelsens nye facilitator for Hav- og fiskerifondsprogrammet efter at virksomheden Aquamind A/S har vundet styrelsens udbud. Facilitatoren skal informere og rådgive kystfiskere og små virksomheder i landets mindre havne om Hav- og fiskerifondsprogrammet og hvilke muligheder, der er for økonomisk støtte.

Kontrol- og fiskeridirektør i NaturErhvervstyrelsen Anders Munk Jensen glæder sig over, at den nye facilitator nu trækker i arbejdstøjet, og skal sætte gang i nogle projekter til gavn for væksten i de små havne.

”Mange af de store havne har allerede ansatte til at hjælpe med denne type af rådgivning, så målgruppen er primært de små havne og dem, som benytter havnene,” fortæller Anders Munk Jensen om facilitatoren, der skal rådgive om de forskellige støttemuligheder, der er for bl.a. akvakultur, kystfiskeri og lokale forarbejdningsvirksomheder. Facilitatoren skal være med til at kickstarte nogle processer og hjælpe fiskere og små havne med at starte projekter og også sikre sig, at der kommer et konkret udbytte af projekterne.

Facilitatoren står til rådighed for alle brugere af de små havne, og fokus vil være på hele værdikæden fra fiskeri og opdræt til forarbejdning og i sidste ende salg.

”Den nye facilitator skal sikre, at projekterne og de gode ideer bliver til noget, og at de små havnes brugere får det optimale ud af Hav- og fiskerifondsprogrammet,” siger Anders Munk Jensen.

NaturErhvervstyrelsens nye facilitator hedder Poul Tørring, og hvis man er interesseret i hans hjælp, kan man ringe på 23 36 17 25 eller sende en mail til pt@aquamind.dk.