Norske MT Design sikrer sig kontrakter på to nybygninger

Norske MT Design sikrer sig kontrakter på to nybygninger

Det er Marin Teknikk i Dragsund i Norge, der har skrevet kontrakt om levering af to nye Langline-fartøjer til det norske rederi Frøyanes AS

Skibene vil have en længde på 50 meter og en bredde på 12,5 meter. Begge skibe bygges efter designnavnet MT1111 og vil fortrinsvis fiske i norsk farvand. Men de er også specielt designet til sejlads i isfyldt farvand og kan derfor også indsættes til at operere verden over, herunder de arktiske og antarktiske farvande.

Topmoderne langlinefartøj

Langlinefartøjerne er bygget med konventionel fremdrift og er indrettet komfortabelt, til indkvartering af op til 18 besætningsmedlemmer. Desuden er skibene designet og udført efter ejerens udtrykkelige krav og specifikationer. De vil blive udstyret med Mustad Magpacker autoline-system samt et specialdesignet automatisk linjetransportsystem.

Fiskene vil blive forarbejdet i fiskefabrikken ombord, hvorefter de bliver frosset i tunnelfrysere og derefter lagret i det store lastrum ombord.

Det er Norges største Langline rederi, Ervik havfiske Group der har indgået kontrakt med Tersan Shipyard i Tyrkiet om nybygningerne. Det første fartøj er sat til levering december 2019 og det andet til februar 2020.

Marin Teknikk har designet en række skibe til Ervik Havfiske, der også kan fejre deres 30 års jubilæum.

Den Norske Design-koncern MT er meget taknemmelige og glade for den tillid der er udvist fra redernes side med kontrakten. Disse fartøjer vil i samhandlen mellem værft og rederi, repræsenterer skibe nummer ni og ti, som ejerne Stig Ervik og Kjell Magne Ervik bygger med MT-Design.

Salgsdirektør Richard Gjerde påpeger, at kontrakten er hjemtaget på et meget konkurrencepræget marked, »Vi har arbejdet tæt sammen med Ervik-koncernen i mange år, og vi ser kontrakten, som en accept af det arbejde, vi har udført for at sikre, funktionelle, miljøvenlige og omkostnings-effektive fiskefartøjer, der er skræddersyet til Erviks forskellige krav, alt efter hvor de opererer henne i verden.«

»Vi har arbejdet tæt sammen med Ervik i en årrække og føler, at vi har udviklet et meget fortroligt og godt forhold i samarbejdet med at bygge og designe af fiskefartøjer med funktionelle løsninger, der er specielt tilpasset de forskellige krav og behov, der er indenfor Ervik koncernen. Det er meget spændende for Marin Tekniks designere og ingeniører at arbejde så tæt sammen med en Skibsreder, der er så dedikeret fiskeriet, og som udnytter ressourcerne på en bæredygtig og miljøvenlig måde, som netop Ervik Havfiske Group gør.«