Norsk rejseselskab vil sende laks med fly til Kina

Norsk rejseselskab vil sende laks med fly til Kina

Der er ikke tale om at sende norske laks i hawaii-skjorte på rekreationsferie til det kinesiske ferieparadis på øen Hainan, men istedet som fersk-pakket og med rutefly til Guangzhou i regionen Guangdong, lidt nord for Hong Kong.

Der bliver igen sparket til afsætningens-planerne om, at sende norske laks med fly fra Norge til Kina. Sådan lyder meldingen ifølge laksens branchemedie Ilaks.no fra John-Steve Linkløkken, der er kommunikationschef for det norske turistselskab »Nordnorsk Reiseliv. Udtalelserne kommer i kølvandet på en forretningsrejse til Guangzhou i Kina.

Opblødningen mellem Norge og Kina, kommer efter et langt og noget anspændt politisk forhold mellem de to lande. Et forhold der nu er på vej til at blive normaliseret, hvilket har givet sig udslag i en ekstraordinær stor efterspørgsel af norske laks. En Efterspørgsel som Kinisiske fiskeimportører, i den seneste tid har efterkommet med flytransporteret ferske laks fra Norge og det i en sådan grad, at Kina allerede nu kommer ind på en ottende plads over Norges største aftagere af laks.

Inden for de næste to år håber nordmændene, at de selv kan stå for den »flyvende eksport af fersk laks«, som sendes direkte til riget i midten, med fly fra Nordnorge. Forventningerne er store og målet er nu udstukket. Hvis det står til byrådsmedlem Willy Ørnebakk fra det norske Arbejderpartiet, som ligeledes har været et smut i Guangzhou, med en delegation fra Troms Kommune, skal der arbejdes målrettet og hårdt på, at fjerne nogle af de kinesiske import-restriktioner, der stadig findes omkring norske fisk og skaldyr. Han ser som andre et kæmpe potentiale i dette kæmpestore marked på 1,4 mia. kinesere.