Forventningerne til øget import af norsk laks er ifølge det Japanske fødevare netværk Minato-Tsukiji, kæmpe store.
Japanske fødevaregiganter som, Mistubishi Corporation, Nippon Suisan Kaisha, Maruha Nichiro Seafood, Kyokuyo samt Nichirei Fresh regner med en vækst i markedet på ikke mindre 11 procent.
Til produktionen af Sashimi og Sushi er der rundt regnet et forbrug på 20.000 tons pr. år.
Jokeren i dette spil om leverancer til de fødevare fremstillende koncerner i Japan, er Chile som har startet en fiskeproduktion op af færdiglavet og lynfrosset Sashimi- og Sushiprodukter, tillavet af laks. Accepten af dette fiskeprodukt er i stadig stigning.
Der tegner sig ellers en faldende tendens på det Japanske marked, hvor laksen fuldstændigt adskiller sig med i gennem årene at have en jævn og kontinuerlig vækst. En vækst som de Japanske indkøbere er overbeviste om fortsat vil stige.
Det er imponerende tal for importen af laks og ørred til Japan, der arbejdes med. I 2011 blev der importeret 258.361 tons sammenlagt og i 2010 var importen på 235.207, svarende til en stigning på omkring 10%.
Den Norske eksport af laks til Japan var i samme periode steget fra 28.899 til 34.140 tons og eksporten af ørred var i selv samme periode steget fra 3.752 tons til 4.058 tons, således det samlede billede viste en vækst på 17 procent. Konklusionen af dette må være at den Chilenske eksport af frosne færdig tillavede Sashimi til Japan, ikke som frygtet, har taget markedsandele fra det Norske lakse- og ørredmarked.