Norsk fisker omkom da linebåd forliste.

Norsk fisker omkom da linebåd forliste.

Tre mand var ombord på det kæntrede linebådsfartøjet lidt syd for Loppa i Finnamark. – To blev reddet og en mand blev fundet død uden overlevelsesdragt.
En nødsender omborde blev automatisk aktiveret ved 1:30-tiden, da en en linebåd kændrede, og en Sea King-helikopter blev sendt afsted.

Klokken 5.12 blev den kæntrede båd fundet af helikopteren, og to besætningsmedlemmer kunne signalere deres position i den aflåste styrhus ved hjælp af blink. Redningsmandskabet fik knust en rude, og kunne derefter bjerge de to besætningsmedlemmer, som var kommet i overlevelsesdragt.
Den tredje besætningsmedlem blev fundet uden overlevelsesdragt ved båden som lå på siden.

Flere både omkring, havde set de nødstedtes blinkende lys, men det var ikke til at komme i nærheden af den kæntrede båd på grund af de hårde vejrforhold. I stedet kunne de omkringliggende både guide helikopteren til de nødstedte, og de kunne sikket blive fløjet til Tromsø og få legetjek.

”Det er endnu uvist, hvad der præcist er sket med båden, men det virker til at være gået hurtigt,” siger redningsleder, Ørjan Delbekk til NTB, da besætningen ikke har nået at sende personligt mayday.