Norsk fiskekoncern taber flere hundrede millioner i andet kvartal

Norsk fiskekoncern taber flere hundrede millioner i andet kvartal

Den norske fiskekoncern Lerøy Seafood Group, der ejer Seafood Danmark, har her i andet kvartal tabt flere hundrede millioner i omsætning, sammenlignet med sidste år. Lakseprisernes pris-drop er årsagen.

Med et bundlinje-resultat på 322 mio. NOK. i andet kvartal er optur vendt til nedtur for norske Lerøy Seafood Group, der de senere år overvejende har oplevet positive omsætningstal. Med denne nedtur i år, er der tale om mere end en halvering af resultatet sammenlignet med samme periode sidste år, hvor fiskekoncernen endte ud med et plus på 744 mio. NOK.

Tallene fremgår af det netop offentliggjort kvartalregnskab fra Lerøy Seafood Group, fortæller også at salget i andet kvartal har ligget væsentligt lavere end forventet i begyndelsen af året, understreger Henning Beltestad, der er adm. direktør i firmaet. Han fortæller videre, at omsætningen lød på 4,7 mio NOK sammenlignet med andet kvartal sidste år, hvor det landede på 5,3 mio NOK.

Laksepriserne får skylden
Henning Beltestad forklarer videre, »den vigtigste årsag er faldet i laksepriserne, der pga. Covid-19 pandemien har haft en vigende efterspørgsel hos restauranter og cafeer over hele verden. Vi er overbeviste om, at den langsigtede efterspørgsel efter sunde og bæredygtige fisk og skaldyr af høj kvalitet ikke er ændret og vil forbliver høj,« understreger han til slut.

På det resultatmæssige har Lerøy Seafood Group, der i Danmark ejer en del af Seafood Danmark-gruppen, samlet set et driftsresultat pr. kilo før værdijusteringer for biomassen på 7,8 NOK i andet kvartal. Det skal ses i forhold til de 19 NOK man havde i samme periode sidste år.

I perioden slagtede koncernen 39.000 tons fisk sammenlignet med 37.000 tons i andet kvartal 2019.

»På grund af meget høje eksportmængder fra Norge har prisudviklingen for ørreder været betydeligt svagere end for laks i andet kvartal, og i begyndelsen af ​​tredje kvartal fortsætter Beltestad. Vores hovedfokus har været at holde værdikæden åben og sikre levering til kunderne. Og det er vi lykkedes med fuldt ud og jeg er stolt over og taknemmelig for det hårde arbejde og den beslutsomhed, som mine kolleger har udvist.«

Bestyrelsen understreger dog i kvartalregnskabet, at usikkerheden forbundet med vurderingen af ​​den fremtidige udvikling i koncernen er væsentligt større end normalt, men forventningen er, at indtjeningen i tredje kvartal af 2020 vil være væsentligt lavere, end man normalt ville have forventet.

Bestyrelsen påpeger endvidere, at årets samlede resultat helt vil afhænge af udviklingen af covid-19 og pandemien. Og selvfølgelig den indflydelse det vil påvirke efterspørgslen med fremover.

Skriv et svar