Norsk fiskeeksport øger omsætningen, men falder i mængde i juli måned
Væksten i eksportmængden af laks i juli måned, kombineret med de øgede priser, er den vigtigste årsag til at Væksten i eksportmængden af laks i juli måned, kombineret med de øgede priser, er den vigtigste årsag til at værdien af norsk eksport har vært høj i juli måned 2019. af norsk eksport har vært høj i juli måned 2019.

Norsk fiskeeksport øger omsætningen, men falder i mængde i juli måned

Norge har eksporteret for 164.000 tons fisk og skaldyr til en værdi af 7,8 milliarder NOK i juli måned, skriver Norges Sjømatråd. Det er en nedgang i mængden på 6 procent og en værdistigning på 11 procent eller 768 millioner NOK i forhold til samme periode sidste år.

 

Indtil i år har Norge eksporteret 1,4 millioner tons fisk og skaldyr til en værdi af 59 milliarder NOK.

 

Eksportmængden er faldet med 11 procent, og værdien er øget med 7 procent eller 3,9 milliarder NOK fra samme periode i fjor.

 

Væksten i eksportmængden af laks i juli måned, kombineret med de øgede priser, er den vigtigste årsag til at værdien af norsk eksport har vært høj i juli måned 2019.

 

Eksporten af norske fisk og skaldyr svinger med sæsongen og normalt er juli den svageste eksportmåned overhovedet. Trods dette blev eksporten fra fiskeriene i juli 2019 målt til at være den næsthøjeste nogensinde, med en eksportværdi på 1,7 mia. NOK. Hvilket er fem procent højere end i fjor og en halv procent lavere end i juli måned 2015, som var rekordåret for fiskerisektoren.

 

Du kan læse hele artiklen om den norske fiskeeksport for juli måned her