Norges største Havbrugs-forskningscenter udvider

Norges største Havbrugs-forskningscenter udvider

»LetSea« der er Norges største forsøgs- og forskningscenter for Havbrug, har sammen med Uddannelsesinstitutionen »Ecomarin Seafarm« købt 4.000 kvadratmeter produktionshaller og lokaler i det midtnorske Dønna i Nordland.

Den nye erhvervspark og forskningscenter ejes og drives af selskabet »Water Front Development«, hvor »LetSea« og »Ecomarin Seafarm« hver ejer 50 procent af foretagnet.

Der gøres plads til flere virksomheder

Området åbner mulighed for at endnu flere FoU-selskaber indenfor Havbrugserhvervet kan etablere sig her, siger den daglige leder Olav Botn af »Water Front Development« i en pressemeddelse. »Vi har et af landets beste anlæg til forskning indenfor havbrug. Her gennemføres rigtig mange vigtige projekter, der har betydning for norsk havbrug. Det fortsætter, men vi skal gerne have endnu flere og nye selskaber og institutioner til. Her har Helgeland og området stor kompetance indenfor opdræt, og nu kan flere få muligheden til at realiserer sine ideer og udnytte det potientielle som findes her i denne klynge af ligestillede erhverv.

Centeret udvider og opgrader »LetSea« har drevet forskning, forsøg og opdræt på Dønna i flere år nu og anlægget bliver nu udvidet og opgraderet. Der bygges nye haller samt store og små forsknings-tanke. Helt nyt anlæg med afløb og rensning samt vandindtag.

»Water Front Development« er særligt på udkig efter virksomheder og eller institutioner, der arbejder med forskning og udvikling i netop i det snævre område mellem teknologi og biologi. Det kan være nogen som vil leje sig ind for en periode eller nogen som ønsker at flytte ind permanent, for at teste nye løsninger, arbejde med ny teknologi eller nye driftsformer. Branchen er fortsat i sin vorden på mange områder og mulighederne indenfor landbaseret opdræt er udforsket. Der sker meget i de kommende år med den nye RAS-teknologi, med opdræt i lukkede anlæg. Det giver nye muligheder og nye udfordringer, som kræver mere erfaring og viden på området, fortæller Botn i pressemeddelsen.

Kilde. Tekfisk.no FiskerForum.dk