Nor-Fishings innovationspris 2016

Nor-Fishings innovationspris 2016

En eftertragtet pris man bør gå efter, hvis man lytter til verdens førende leverandør af avanceret procesudstyr til fiskeindustrien Marel, der fik branchens øjne rettet mod sig da de vandt Nor-Fishings Innovationspris 2014.

Centrum for opmærksomheden var en Fiskerobot

»Med prisen fik vi som international leverandør af procesudstyr, sat fokus på automatiseringen med fileteringen af fisk med vandskære-teknologien,« fortæller administrerende direktør Stein Hendnes fra Marel, som stolt viser det ophængte diplom og hædersbevisning frem på væggen bag ham Nor-Fishing Innovationspris 2014. Noget som de ansatte ser på hver dag og som ansporer dem til at yde en ekstra indsats. Med prisen fulgte 100.000 kroner.

»Det er utroligt flot at få denne pris, som udover at give stor anerkendelse for vores innovation, i tillæg giver markedsførringen et kæmpe løft,« slutter Stein Hendnes.

Fremtidens fiskeindustri

Marels nye fiskerobot er bare et af mange eksempler på robotteknologi, som for tiden gør sit indtog i fiskeindustrien. Under NHOs årskonference i januar, REMIX, var temaet robotter og fremtidens teknologi. »Vi har virkelig ramt plet med udviklingen af en teknologi i henhold til trenden i markedet. Vi har tænkt, hvad skal der til for at få bedre lønsomhed i fiskeindustrien og håber med vores FleXicut at kunne hjælpe her

Den nye maskine scanner hvidfisk for ben og en tynd vandstråle skære dem bort og sikre minimalt tab af fiskekød. Det giver et højere udbytte og en bedre kvalitet. Dette ligger helt i tråd med budskabet fra fiskeindustrien. At der er umuligt at konkurrerer med landene hvor lønningerne er ekstremt lave, så fremtiden ligger i innovation og spændende teknologi.

Den islandske producent bruger idag en stor del af omsætningen på forskning og innovation samt udvikling af nye produkter.

På spørgsmålet om hvad man kan spare ved at benytte FleXicut maskinen, svarer Stein Hendnes, »det er individuelt og alt efter hvad der produceres og hvordan produktionen er tilrettelagt. Men minimum fire personer i produktionen regner man med, men lige så vigtigt er en øget udnyttelse af råvarerne

Husk at sende ind din ansøgning inden 1. maj 2016