Minister skal døbe nyt banebrydende hybrid-fartøj

Minister skal døbe nyt banebrydende hybrid-fartøj

Mandag den 8. august, mellem klokken 9.00 til 12.00 på Fiskeriets Hus i Hvide Sande, inviteres alle til en kop kaffe og et rundstykke med Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Fødevareministeren vil her fortælle om det at være minister og om de vigtigste dagsordener på hans område for tiden. Efterfølgende er Ministeren blevet bedt om at forestå dåben af Det Norske Kystverkets nybygning OV Bøkfjord, der for tiden er under opbygning ved Hvide Sande Shipyard.

Dåb af 44 meter langt norsk Hybrid-fartøj

Inden dåben, vil der være en kort information om Hvide Sande Shipyard, Steel & Service og efterfølgende vil ministeren foretage selve dåben af værftets seneste nybygning, et banebrydende 44 meter langt batteri-hybrid fartøj.

Data af skibet OV Bøkfjord
OV Bøkfjord er bygget til det norske Kystverket. Skibet skal opererer i det nordlige Norge ved områderne Troms og Finmark, hvor det skal varetage service af bøjer, sømærker og fyr samt assisterer med olieopsamling i tilfælde af olieudslip.
Skibet har et hybrid fremdrivnings-anlæg med tre generatorer, som hver laver strøm. Derudover har de en batteripakke på 850 kW, som er fuldt integreret med skibets systemer. Dermed kan batterierne hjælpe de andre generatorer i spidsbelastninger, hvormed man undgår at starte en ekstra motor op. 
Med denne løsning, er der store besparelser at hente, alene på brændstofforbruget, som samlet reduceres med næsten 25 procent og som samtidig også kræver langt mindre vedligeholdelse. 
Da OV Bøkfjord ligger i havn hver aften – ofte i små havne uden mulighed for at få strøm fra land - gør ofte at skibet selv skal producere strøm. Skibes store batteripakke gør det nu muligt, at de kan slukke helt for alle generatorerne, når de er i havn og alene blive forsynet via deres batterier. Denne løsning er både miljørigtig og så fjerner den helt den lokale forurening og støj, som tidligere har generet lokalbefolkningen.

Alle er velkommen til denne interessante formiddag i Fiskeriets Hus i Hvide Sande og husk endelig tilmelding senest fredag den 5. august 2016 til Fiskeriets Hus 9731 2610 eller mail info@fiskeritshus.dk