Den britiske premierminister Theresa May indrømmede søndag, at skal en Brexit-aftale blive en succes, vil det kræve kompromisser fra begge sider i Underhuset.
Beskyldningerne mod den konservative britiske leder har ellers været, at hun er for ufleksibel. Men May indledte allerede i sidst uge forhandlinger med Labour, i forsøget på at afslutte og gøre en ende på måneders politiske krise. En krise der kun er blevet forværret efter Underhuset gentagne gange har underkendt hendes skilsmisse-aftale med EU. Nu forsøger hun sig med en tværpolitisk aftale med Underhuset.
Men det er ikke alle konservative der er lige begejstrede over May’s nye strategi, med samtaler på tværs af partiskellene har fået flere konservative, til i raseri over samtalerne med den venstreorienterede leder Jeremy Corbyn, at melde fra.
Men som det kan ses i videoen nedenfor, siger May, at vi er nødt til at få en aftale, hvilket betyder nye måder at finde enighed på i parlamentet. »Der er mange ting, hvor jeg er uenig med Labour’s politik, men omvendt tror jeg på et Brexit med Labour, da der er flere ting her, vi er enige om.«
PM @Theresa_May explains what's happening with Brexit. pic.twitter.com/rHnROzm3SH
— UK Prime Minister (@10DowningStreet) April 7, 2019
Men tiden er knap, for den udløber i maj, hvor Storbritanniens 46 års EU-medlemskab afsluttes. Derfor ønsker May endnu engang at udskyde og dermed får en Brexit-forlængelse, denne gang indtil den 30. juni, for at forhindre at Storbritannien endnu en gang i slutningen af næste uge står uden en aftale.
Den anmodede udskydelse af Brexit-datoen, skal ses i lyset af, hvis man ikke når at ratificerer Brexit-aftalen iden den 23. maj 2019. Udskydelsen betyder også samtidig, at briterne skal til valgurnerne i samme periode som de øvrige 27 EU-medlemslande. til EU-Parlamentsvalget den 26. maj i år.
Forhandlinger mellem den konservative regering og Labour genoptages i næste uge, fortæller ledende forhandlere til BBC News, hvor stemningen mellem forhandlere, betegnes som været lidt skuffende pga. manglende vilje, men stemningen blandt forhandlere betegnes dog som optimistisk, positiv og håbende.