Maritimt leksikon af skibsingeniør Anker W. Lauridsen

Maritimt leksikon af skibsingeniør Anker W. Lauridsen

Snyd ikke dig selv for et opslagsværk, for de søfarende, fiskere og andre maritime excentrikere. Et leksikon der kommer rundt hele branchens fag- og specialudtryk, krydret med små sjove fortællinger og lærerige illustrationer / tegninger.

Man fornemmer tydeligt gennem hele bogen, at forfatteren har kastet sin kærlighed på havet, folk og skibe omkring det våde element. Som knægt voksede Anker W. Lauridsen op på Fanø og tog sidenhen uddannelsen som skibsingeniør, hvor han i den egenskab blev bragt jorden rundt til opgaver, af forskellig art for danske værfter og rederier. Han har dokket skibe og haft inspektions- samt haveriopgaver. Så hele hans lange arbejdsliv har han været beskæftiget tæt på havet.

Hvorfor et maritimt leksikon
På spørgsmålet om, hvorfor man kaster sig over et så omfattende maritimt værk, siger han selv i en anmeldelse af bogen fra forlaget Nordenvind, ”Årsagen til at jeg gik i gang med leksikonet var, at jeg følte et behov for at fastholde og forklare de maritime udtryk og begreber, samt fastholde de naturoplevelser, man møder til havs, på en let forståelig måde.”

Et handy maritimt opslagsværk

Bestil her
Det er lykkedes til fulde med bogen Lystsejlerens leksikon, der kan købes med gratis forsendelse, til kroner 399,- incl. Moms

FiskerForum.com