MarineShaft overtager Wärtsiläs tidligere bygninger

MarineShaft overtager Wärtsiläs tidligere bygninger

MarineShaft A/S har indgået aftale med Wärtsilä Danmark A/S om køb af kontor/lager- og værkstedsbygninger på havnen i Hirtshals. Herved videreføres de omfattende værkstedsaktiviteter og arbejdspladser samt håndværksmæssige kompetencer bevares i lokalområdet.

MarineShaft i Hirtshals overtager pr. 1. januar 2014 de tidligere Wärtsilä-bygninger på havnen i Hirtshals. Fremtiden for bygningerne har været uvis siden Wärtsilä Danmark i 2011 besluttede at afhænde sine værftsaktiviteter i byen og at flytte administrations og værkstedsaktiviteter. Derfor er der nu stor tilfredshed med, at aktiviteterne i bygningerne kan videreføres:

*”Det var en meget svær beslutning for os at forlade Hirtshals. Men beslutningen har været rigtig, og vi har i dag styrket vores organisation i og udenfor Danmark,” *indleder adm. direktør hos Wärtsilä Danmark Claus Vogel og fortsætter: “Det har dog været magtpåliggende for os at forsøge at videreføre nogle af aktiviteterne i bygningerne, så både arbejdspladser og kompetencer bevares i byen. Det mener vi nu at have fundet en god løsning på.”

Løsningen indebærer, at MarineShaft overtager bygningerne, og indehaver Knud Andersen glæder sig over, at mange af de hidtidige aktiviteter i bygningerne nu kan fremtidssikres.

Knud Andersen uddyber: “Vi har drevet forretning her i 10 år, og især de sidste par år haft god fremgang. Denne fremgang kan vi på denne måde fortsætte, blandt andet takket være samarbejdet med Wärtsilä, der fortsat vil lægge opgaver her i byen. Der er dog meget mere plads end vi selv kan bruge, så det er vores hensigt at leje store dele af de 4000 kvm. kontor/lager/værksted ud til andre virksomheder, der er interesserede i den gode beliggenhed, tæt på færgerne, Hirtshals Yard og kajen, hvor der er masser af aktivitet. Hvis vi på denne måde kan skaffe virksomheder med deres eksisterende aktiviteter til Hirtshals, så vil det også være en gevinst for lokalområdet og styrke byens samlede kompetencer.”

MarineShaft
MarineShaft Gruppen består af MarineShaft A/S, den globale aktør indenfor kold-opretning af skadede aksler og rorstammer, MarineService A/S, operatør i hele Skandinavien med en bred vifte af maritimt relaterede serviceydelser indenfor vedligehold og reparation og MarineShaft International A/S, som rykker ud med certificerede svejsere og industriteknikere hvor som helst og når som helst. MarineShaft Gruppen beskæftiger i dag 90 medarbejdere.

Wärtsilä i Danmark
Wärtsilä Danmark A/S beskæftiger 90 medarbejdere og Wärtsilä Svanehøj A/S, med speciale i bl.a. pumper til maritim og offshore, beskæftiger 130 medarbejdere. Samlet årlig omsætning i Danmark er ca. 500 mio. DKK.

Wärtsilä Corporation
Wärtsilä er en global leder i komplette livscyklus power løsninger til marine og energimarkederne. Ved at optimere den teknologiske innovation og den samlede effektivitet, maksimerer Wärtsilä de miljømæssige og økonomiske resultater for vores kunders fartøjer og kraftværker. I 2012 udgjorde Wärtsilä's nettoomsætning EUR 4,7 mia. med cirka 18.900 medarbejdere. Selskabet har aktiviteter i 170 lokationer i 70 lande rundt omkring i verden. Wärtsilä er listet på NASDAQ OMX Helsinki, Finland.