Lynhurtig indsats på Havnen i Thyborøn redder trawler

Lynhurtig indsats på Havnen i Thyborøn redder trawler

En årvågen bilist på havnen i Thyborøn, har formentlig reddet trawleren L 126 Bering Sea fra en altødelæggende brand.

Den snarrådige bilist havde klokken 06.45, observeret røg op fra shelterdækket på trawleren og han fik derfor hurtigt alarmeret Havnevagten i Thyborøn, hvor Dreas (Andreas Wrist) havde vagten og inden for bare fire minutter, stod det lokale brandvæsen ved Nordsøkajen, hvor besætningen aftenen forinden, havde fortøjret trawleren, inden de selv var taget hjem.

Blandt de fremmødte brandfolk, var der flere smede imellem og de havde en god fornemmelse for, hvor på skibet indsatsen skulle sættes ind. Der blev hurtigt etableret udsugning og med røgdykkerudstyret på, gik man professionelt til værks. Det viste sig også, at det var en lysmotor, der var årsagen. Et utæt rør havde sendt olie ind over en varm manifold, hvilket gav den voldsomme røgudvikling.

Havneassistenten Dreas fortæller til FiskerForum, at der ingen personer var om bord på trawleren og at den hurtige indsats fra brandvæsnet, gjorde at han kunne sende politiet, der altid møder op til den slags brandtilfælde, hjem igen, da de materielle skader ikke var nævneværdige store.

Skipper fra Bering Sea er på vej til Thyborøn Havn for at besigtige røgskaderne.

FiskerForum.com