Russisk boykot af norske fisk
Russerne har gjort alvor af truslerne om boykot af norsk fisk, men de norske myndigheder regner ikke med at flere lande vil følge efter.
ANNONCER
Russerne har gjort alvor af truslerne om boykot af norsk fisk, men de norske myndigheder regner ikke med at flere lande vil følge efter.
En helt ny måde hvorpå man kan spore opdrætslaks tilbage til smoltleverandøren, er nu mulig hvis en ny mærkningsmetode af fiskens øresten bliver taget i brug.
Men den norske torsk sælger ikke helt så godt som tidligere, alligevel har den norske eksport passeret rekorden for 2010, som var på 53,8 mia. kroner til det nuværende 55 mia. kroner.
Norske forskere har endelig knækket den biologiske kode for hellefisk og samtidig fundet, at æggene fra den nordiske hellefisk, er længere om at klækkes end først antaget.
Den norske Fiskeriminister Elisabeth Aspaker mødte i denne uge EUs Fiskerikommissær Maria Damanaki til nye samtaler om forhandlingerne mellem Norge og EU samt Island og Færøerne, om fordelingen og forvaltningen af makrelbestanden.
Det vigtige tangskovsbælte langs Bretagnes kyster, forsvinder langsomt med den stigende havtemperatur, og derved trues flere fiskearter.
Aftalen om øget samarbejde og handel, mellem Kina og Chile, blev offentliggjort på fiskerimessen China Fisheries & Seafood Expo. i Dalian Kina og omfatter både renset og fileteret samt færdigpakket laks.
Norske redere forventes at afholde samtaler med Færøerne om fremtidige kvoter for torsk og kuller, og det er på trods af de to lande konflikter om kvoten på to andre arter, makrel og sild.
Det norske Fiskeri- og Havbrugsnæringens Landsforening (FHL) forventer at fødevare af fisk og skaldyr kommer styrket ud, når det norske Fiskeridepartementet bliver slået sammen med det norske Næringsdepartementet.
Siden sidste valg den 14. september i 2009 – har det været Lisbeth Berg-Hansen der har ledet norsk fiskeripolitik. Den nu 50 årige og forhenværende kyst- og fiskeriminister for Norge, afløses af 51 årige Elisabeth Aspaker fra Harstad.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept