Laksen får sit eget hus med Info- og Videncenter

Laksen får sit eget hus med Info- og Videncenter

Laksens Hus er et nyetableret lystfiskerinformation og videnscenter tilknyttet Danmarks Center for Vildlaks, der vil samarbejde tæt med foreninger, frivillige og erhvervsaktører for på bedst mulig og bæredygtig vis at fremme vilkårene for den unikke og oprindelige Skjern Å Laks samt lokalsamfundet.

Du skal både være dygtig, ihærdig og ualmindelig tålmodig, men når det så endelig lykkes, så er en Skjern Å-laks fanget på flue intet mindre end den ultimative fangst. Søndag d. 16. april får Skjern Å-laksen sit helt eget hus.

Det sker, når Laksens Hus ved Skjern Å indvies med en lystfiskerkonkurrence – og en minister som deltager.Åbning søndag den 16. April fra kl. 12.00 til 15.00

Invitation Laksens Hus

Det hele startede i april 1954, hvor tobakshandler Dinesen fik en usædvanlig stor laks på krogen ved Skjern Å, og efter 25 minutters indædt kamp kunne han trække en laks på ikke mindre en 136 centimeter og 26,5 kg op på land.

Danmarkshistoriens største laks var landet, og det skulle tage mere end 62 år at slå rekorden. Det var en lystfisker der i 2016 fangede en laks i storåen der målte 141 centimeter.

Laksens Hus udspringer af projektet R20;Destination Skjern Å – Laks og lystfiskerturismeR21;, og er skabt i et samarbejde mellem Ringkøbing Fjord Turisme, Herning Kommune, Dansk Center for Vildlaks og Ringkøbing-Skjern Kommune. Naturstyrelsen bidrager til projektet med lokalitet, ligesom de har stillet lokaler til rådighed.