Lakse-profit investeres i nye avancerede havanlæg

Lakse-profit investeres i nye avancerede havanlæg

Det er Laksemilliardæren Gustav Magnar Witzøe fra fiskerikoncernen Salmar, der nu efter et fantastisk vækstår, hvor aktierne næsten steg til det dobbelte i værdi med 11,4 milliarder NOK, nu gør sig klar til at investere nogle af disse mange milliarder i nye avancerede lakseanlæg.

Fiskerikoncernen Salmar, der opdrætter laks og ikke mindst ejeren Gustav Magnar Witzøe (25 år) vil nu med hjælp fra den norske stat investere stort i opførelsen af det hidtil største lakseopdrætsanlæg, som skal bringe lakseopdrættet ud på åbent hav.

Anlæg til laks, som er rige på vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer, står højt på manges spisekort og derfor planlægger koncernen SalMar med ejer og grundlæggeren Gustav Witzøe, sammen med staten, at investerer i et lakseanlæg og en produktionsrig i rum sø, der kan modstå selv de største bølger på over 30 meter.

Det er det Dagens Næringsliv, en norsk pendant til den danske avis Børsen, der skriver at Salmar gennem datterselskabet Mariculture har afleveret et projekt med en samlet investeringsramme på 1,5 milliarder NOK, til den norske stat. Håbet er, at Mariculture på dette grundlag, får tildelt mindst 8 udviklingstilladelser fra Fiskeridirektoratet, så projektet kan blive en realitet. Hvilket også er en af forudsætningerne for, at projektet kan gennemføres.

Tildeles tilladelserne, vil SalMar og Mariculture modtage 1,1 milliard NOK i statsstøtte. Hvilket vil kunne sætte gang i opførelsen af det første anlæg.

Kilde: DN.no FiskerForum.dk